Προσλήψεις στα νοσοκομεία, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στις 12.30 στο υπουργείο.

iatroiΜιλώντας μάλιστα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ χθες, ο κ. Βορίδης, τόνισε ότι οι προσλήψεις θα είναι 2.800, εκ των οποίων οι 200 θα πάνε στο ΕΚΑΒ και οι υπόλοιποι θα μπουν στο σύστημα υγείας.

Είναι γιατροί και νοσηλευτές ή και άλλες ειδικότητες που καλύπτουν τις ανάγκες. Με την έννοια αυτή, σημείωσε, θα βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά δεν θα λύσουν συνολικά το πρόβλημα, καθώς σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, απαιτούνται αρκετές παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας.

Για τις ελλείψεις στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε:
«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δικαιότερη και ορθολογικότερη κατανομή που μπορεί να γίνει σε αυτό το προσωπικό ώστε να καλυφθούν ανάγκες».

Εν τω μεταξύ χθες, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ, ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση καθώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην ατζέντα του, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση η οποία θα είναι προς όφελος των υπαλλήλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.