Ο Ντι Μαρία «τρύπησε» τους Ελβετούς στο 118′

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΗ Αργεντινή μετά από ένα δραματικό αγώνα επικράτησε με 1-0 της Ελβετίας στην παράταση και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το χρυσό τέρμα για την «Αλμπισελέστε» σημείωσε ο Ντι Μαρία στο 118΄.


Οι Ελβετοί στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν χώρο στην Αργεντινή περιμένοντας τους αντιπάλους τους πίσω από την σέντρα ενώ προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Ο Μέσι ήταν δραστήριος αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλά στημένη άμυνα των Ελβετών που σταματούσαν σχετικά εύκολα τις επιθέσεις των αντιπάλων τους.

Η ομάδα του Χίτσφελντ λίγο έλειψε να κάνει το 1-0 στο 28΄ αλλά ο Ρομέρο απέκρουσε ενστικτωδώς το κοντινό σουτ του Τσάκα. Στο 39΄ η Ελβετία έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ντρμιτς βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ρομέρο αλλά η λόμπα που προσπάθησε να κάνει δεν ήταν καλή και εξουδετερώθηκε εύκολα από τον τερματοφύλακα της «αλμπισελέστε».

Στον δεύτερο ημίχρονο η υπεροχή της Αργεντινής ήταν καθολική με τους Ελβετούς να περνούν ελάχιστες φορές το κέντρο του γηπέδου. Αλλά παρόλα αυτά η ομάδα της Λατινικής Αμερικής δεν μπορούσε να παραβιάσει την εστία της Ελβετίας αφού ο Μπενάλιο είχε κατεβάσει τα… ρολά.

Στο 62΄ ο Ελβετός τερματοφύλακας «έβγαλε» δύσκολα την κεφαλιά του Ιγκουάιν ενώ στο 78΄ έσωσε την ομάδα του με διπλή προσπάθεια αποκρούοντας αρχικά σουτ του Μέσι και διώχνοντας την μπάλα στην συνέχεια μπροστά από τον Παλάσιο που ετοιμαζόταν να σκοράρει.

Στο 92’ παραλίγο η Ελβετία να κλέψει το ματς αλλά η κεφαλιά του Σερ πέρασε μόλις άουτ και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί οι Ελβετοί έδειχναν ότι είχαν περισσότερες δυνάμεις από τους αντιπάλους τους και ανέβασαν τις γραμμές τους πιο ψηλά προσπαθώντας να πετύχουν το χρυσό τέρμα που θα του έδινε ενδεχομένως την πρόκριση.

Όμως στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στο 118΄ ο Μέσι έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ντι Μαρία που με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Η Ελβετία όμως δεν τα παράτησε και έχασε απίστευτη ευκαιρία να στείλει τον αγώνα στα πέναλτι όταν στο 120΄ μετά από κόρνερ ο Τζεμαϊλί με κεφαλιά έστειλε εξ΄επαφής την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε πάνω του και πέρασε μόλις άουτ.



Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Κίτρινες: Ρόχο (χάνει τον προημιτελικό), Ντι Μαρία-Τσάκα, Φερνάντες

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1. Σέρχιο Ρομέρο, 2. Εζεκιέλ Γκαράι, 4. Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 16. Μάρκος Ρόχο (105΄ 23. Χοσέ Μπασάντα), 17. Φεντερίκο Φερνάντεζ, 5. Φερνάντο Γκάγκο (106΄ 6. Λούκας Μπίλια), 7. Άνχελ Ντι Μαρία, 9. Γκονζάλο Ιγκουαΐν, 10. Λιονέλ Μέσι, 14. Χαβιέρ Μασεράνο, 22. Εζεκιέλ Λαβέτσι (74΄ 18. Ροντρίγκο Παλάσιο)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Ότμαρ Χίτσφελντ): 1. Ντιέγκο Μπενάλιο, 2. Στεφάν Λιχτστάινερ, 20. Γιοχάν Τζουρού, 13. Ρικάρντο Ροντρίγκες, 22. Φάμπιαν Σερ, 8. Γκιοκχάν Ινλέρ, 11. Βαλόν Μπεχράμι, 23. Τσερντάν Σακίρι, 10. Γκανίτ Τσάκα (66΄ 15. Τζέλσον Φερνάντες), 18. Αντμίρ Μεχμέντι (113΄ 15. Μπλερίμ Τζεμαϊλί)

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.