Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΓΕΝΟΠ: 48ωρες κυλιόμενες απεργίες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

1 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη διενέργεια δημοψηφίσματος

δεηΣτο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από τις 2 Ιουλίου η ΓΕΝΟΠ με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ ενώ την ίδια ημέρα στις 7μ.μ. πραγματοποιείται Παννατικό Συλλαλητήριο έξω από τα κεντρικά γραφεία, Χαλκοκονδύλη 30 και στη Βουλή συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου και διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ».

Η Ομοσπονδία ζητά επίσης την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του ομίλου και ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, το μήνυμα είναι σαφές. Κυβερνητικό στέλεχος που επικαλούνται Τα Νέα της Τρίτης σημειώνει: «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε άπραγοι τις εξελίξεις, δηλαδή να σβήνουν οι συνδικαλιστές μονάδες της ΔΕΗ».

Το απόγευμα της Δευτέρας, Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν σε βελτιώσεις στο σχετικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» προχωρά κανονικά, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της δίωρης σύσκεψης, ενώ ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος” , ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τις οκτώ προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και για τη διατήρηση των κοινωνικών παροχών (κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, χρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων για άρδευση, κ.ά).

This entry was posted on Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2014 at 16:12 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply