ΞΗΡΟΣ - ΚΟΥΦΩΝΤΙΝΑΣΔώδεκα χρόνια συμπληρώθηκαν την Κυριακή από την έκρηξη της βόμβας στον Πειραιά που οδήγησε τον Σάββα Ξηρό στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και έδωσε την εκκίνηση για να ξετυλιχτεί το κουβάρι που θα οδηγούσε στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Το στοιχείο εκείνο που έπεισε τους άνδρες της αστυνομίας πως έχουν επιτέλους στα χέρια τους ένα από τα μέλη της οργάνωσης ήταν ένα 38αρι περίστροφο «smith&wesson» το οποίο βρέθηκε πάνω στον Σάββα Ξηρό, δράστη της αποτυχημένης βομβιστικής επίθεσης στις 29 Ιουνίου 2002.

Δώδεκα χρόνια μετά το συμβάν το Mega αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το περιβόητο αυτό περίστροφο το οποίο ανήκε στον δολοφονημένο από την 17Ν αστυνομικό Χρήστο Μάτη, το 1984.

Στις 29 Δεκεμβρίου 1984 μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός Χρήστος Μάτης.

Τα μέλη της 17Ν πήραν το περίστροφο του Μάτη ως λάφυρο και το κράτησαν για 18 ολόκληρα χρόνια έως ότου βρέθηκε πάνω στον βαριά τραυματία Σάββα Ξηρό τη νύχτα της 29ης Ιουνίου 2002.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega το περίστροφο βρέθηκε στην τσάντα του Ξηρού και οδηγήθηκε προς εξέταση κατά προτεραιότητα. Μετά από έξι ώρες αποκαλύφθηκε ότι αυτό ήταν το περίστροφο που έψαχναν οι Αρχές για 18 χρόνια και η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε πλέον με βεβαιότητα ότι είχε στα χέρια της ένα από τα μέλη της 17Ν.


«Είχαν σβήσει από τη λαβή τον αύξοντα αριθμό σειράς και φαινόταν ότι είχαν προσπαθήσει να τοποθετήσουν σιγαστήρα. Εμείς επανεμφανίσαμε τον αριθμό και διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για το περίστροφο του δολοφονημένου αστυνομικού », ανέφερε στο Mega, ο βαλλιστικός αναλυτής, Γιώργος Ραυτογιάννης.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.