moyntialΗ μαχητική Αλγερία, πήρε την ισοπαλία στο ματς με τη Ρωσία (1-1) στην Κουριτίμπα και προκρίθηκε με τη δεύτερη θέση στις 16 του Μουντιάλ. Το Βέλγιο, που νίκησε 1-0 τη Ν. Κορέα στο Σάο Πάολο προκρίθηκε με τρεις νίκες και φυσικά την πρώτη θέση. Ετσι, στη συνέχεια η Αλγερία θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία και το Βέλγιο τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Στην Κουριτίμπα, η Ρωσία που ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί αιφνιδίασε και κατάφερε να προηγηθεί στο 6′ με κεφαλιά του Κοκόριν από σέντρα του Κομπάροφ. Στη συνέχεια, η ρωσική ομάδα προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμα, ενώ η Αλγερία απείλησε μόνο με στημένες φάσεις.

Στο β’ μέρος, οι Ρώσοι μπήκαν πάλι δυνατά, έχασαν καλή ευκαιρία με τον Σαμέντοφ (47′, απέκρουσε ο Εμ Μπολί), αλλά η Αλγερία άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση την οποία πέτυχε στο 60′ . Ο Μπραχίμι εκτέλεσε φάουλ, ο Σλιμανί εκμεταλλεύτηκε την άσχημη έξοδο του Ακινφέεφ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οπως ήταν φυσικό, οι Ρώσοι πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά οι Αλγερινοί κράτησαν εύκολα το βαθμό που τους έδωσε την πρόκριση.

Με δέκα παίκτες το Βέλγιο

Το Βέλγιο μπορεί να αγωνίστηκε από το 44′ με δέκα παίκτες (αποβολή του Ντεφούρ), αλλά τελικά νίκησε 1-0 τη Ν. Κορέα που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική.

Ουσιαστικά, η καλύτερη της στιγμή ήταν στο 59′ όταν η μπάλα στην κεφαλιά του Σονγκ προσέκρουσε στο δοκάρι. Το γκολ του Βελγίου, σημειώθηκε στο 77′ . Ο Ορίτζι σούταρε, ο Κιμ απέκρουσε και ο Βερτόνγκεν σκόραρε για να δώσει την τρίτη νίκη στην ομάδα του.



Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο:
Βέλγιο 9,
Αλγερία 4,
Ρωσία 2,
Ν. Κορέα 1.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.