ΔΑΣΚΑΛΟΙΦέτος, για πρώτη φορά -σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος- για λόγους διευκόλυνσης των εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε άλλο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, είτε βρίσκονται σε άδεια ανατροφής παιδιού, όσον αφορά στη νέα οργανική τους θέση, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους 2013-2014, τους δίνεται η δυνατότητα της ανάληψης των υπηρεσιών τους με αποστολή υπεύθυνης δήλωσης μέσω fax για την αποφυγή οικονομικών επιβαρύνσεων και άσκοπων μετακινήσεων.

Ετσι, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί δεν χρειάζεται να παρουσιαστούν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις 21 Ιουνίου, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο, πληρώνοντας εισιτήρια και άλλα έξοδα μόνο και μόνο να δηλώσουν την παρουσία τους.

Οσον αφορά στις αποσπάσεις θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια:

1 Η συνολική υπηρεσία, που αποτιμάται κλιμακωτά ως ακολούθως:

  • 1 μονάδα για κάθε έτος από 1 έως και 10 έτη υπηρεσίας.
  • 1,5 μονάδες για κάθε έτος από 10 έτη και άνω έως και 20 έτη.
  • 2 μονάδες για κάθε έτος υπηρεσίας από 20 έτη και άνω.

2 Η συνυπηρέτηση, που αποτιμάται με δέκα (10) μονάδες.

3 Η εντοπιότητα, που αποτιμάται με τέσσερις (4) μονάδες.

4 Οι οικογενειακοί λόγοι, που αποτιμώνται ως εξής: Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες. Ιδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανήλικων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων).

Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν δώδεκα (12) μονάδες αν έχουν παιδί που είναι άγαμο ανήλικο ή σπουδάζει, άλλως λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.

Οι άγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν έξι (6) μονάδες, εφόσον έχουν παιδί που είναι άγαμο ανήλικο ή σπουδάζει.

Μονάδες τέκνων λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί ως εξής: πέντε (5) μονάδες για το πρώτο, έξι (6) για το δεύτερο και οκτώ (8) για το τρίτο παιδί (φυσικό, θετό ή αναγνωρισμένο) και δέκα (10) μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον αυτά είναι άγαμα ανήλικα ή σπουδάζουν.

Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι:

  • Πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση απόσπασης και να την υποβάλουν μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων αποσπάσεων στην πλησιέστερη Διεύθυνση, ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία ανήκει ο εκπαιδευτικός, όπου θα κατατεθούν και τα δικαιολογητικά.
  • Η αίτησή τους θα καταχωρισθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα κατά την υποβολή της και θα παραλάβουν επικυρωμένο αντίγραφό της, θεωρημένο από τον διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης ή από τον αρμόδιο υπάλληλο στον οποίο έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αυτό, το οποίο και θα προσυπογράφουν, αφού πρώτα ελέγξουν και οι ίδιοι την ορθότητα των καταχωρισμένων στοιχείων και κυρίως των κριτηρίων απόσπασης, τα οποία και αποτελούν τη βάση της μοριοδότησης.

Κατά τα λοιπά, το υπουργείο Παιδείας ζητά απ’ όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου χωρίς προβλήματα.

Οι διευθυντές στις 13 περιφέρειες της χώρας σε συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό εξέφρασαν ανησυχία και προβληματισμό για την έναρξη της χρονιάς.

e-go

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.