algeriaΜεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στους «16» του Μουντιάλ έκανε η Αλγερία, η οποία με το επιβλητικό 4-2 επικράτησε της Νότιας Κορέας, στο στάδιο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε, για την 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου. Τα γκολ της πρώτης νίκης των Αλγερινών στη διοργάνωση (3η στην Ιστορία τους μετά το 1982, όπου είχαν επιβληθεί κόντρα σε Χιλή και

Δ. Γερμανία) πέτυχαν οι Σλιμανί (26΄), Χαλίς (28΄), Τζαμπού (38΄) και Μπραχίμι στο 62΄. Για τους Ασιάτες μείωσε αρχικά ο Σον Χέουνγκ-μιν στο 50΄ και στο 74΄ ο Κου Για-σεολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Αλγερία έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που πέτυχε 4 γκολ στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων. Ήταν κυρίαρχη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, εάν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 15λεπτο της επανάληψης, που οι Ασιάτες πίεσαν πολύ την εστία του Μπολί. Με τα τέσσερα γκολ που πέτυχαν, μάλιστα, έχουν ένα επιπλέον προβάδισμα για την πρόκριση, καθώς σε περιπτώσεις ισοβαθμιών αυτό που μετράει είναι ο συντελεστής των γκολ και ήδη οι Αλγερινοί μετρούν 5 σε δύο αναμετρήσεις.

Από το ξεκίνημα οι παίκτες του Βαχίντ Χαλίλχοζιτς έδειξαν τις διαθέσεις τους και μπορεί στο 5ο λεπτό ο διαιτητής, Ρολντάν, να έκλεισε τα μάτια στο καθαρό πέναλτι που έγινε στον Φενγκουλί, ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο.

Από βαθιά μπαλιά στο 26΄ ο Σλιμανί μπήκε στην περιοχή και παρά το μαρκάρισμα δύο παικτών της Κορέας πλάσαρε το Γιουνγκ (1-0). Δεν είχαν περάσει καλά-καλά δύο λεπτά και ο Χαλίς με καρφωτή κεφαλιά, μετά την άστοχη έξοδο του Νοτιοκορεάτη γκολκίπερ, «έγραψε» το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Στο 38΄ ο Τζαμπού, με άψογο πλασέ, μετά την ασίστ του Σλιμανί, «σφράγισε» τη νίκη για την Αλγερία, η οποία έφτασε τους 3 βαθμούς και είναι πολύ πιθανό να της αρκεί και η ισοπαλία στο ματς με τη Ρωσία (σ.σ. ακόμη και με ήττα μπορεί να περάσει) για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ (στο άλλο ματς του ομίλου το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει της Νότια Κορέα).

Οι Νοτιοκορεάτες τα έπαιξαν όλα για όλα στο δεύτερο μέρος. Είχαν ένα εκρηκτικό 15λεπτο, διάστημα στο οποίο πέτυχαν ένα γκολ με τον Σον στο 50΄ κι έχασαν άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά οι Αλγερινοί αφυπνίστηκαν γρήγορα και στο 62΄ προηγήθηκαν με 4-1 με το πλασέ του Μπραχίμι, μετά το εκπληκτικό 1-2 με τον Φενγκουλί.

Δεν το έβαλε κάτω το συγκρότημα του Χονγκ Μιούνγκμπο και στο 74΄ μείωσε σε 4-2 με τον Κου Για-σεολ, αλλά δε μπόρεσε να κάνει τίποτα περισσότερο.



Διαιτητής: Βίλμαρ Ρολντάν (Κολομβία)

Κίτρινες: Χαν Κουκ-γιουνγκ – Μπουγκέρα

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Χονγκ Μιούνγκμπο): 1.Γιουνγκ Σουνγκ-ριονγκ, 12. Λι Γιονγκ, 3. Γιουν Σουκ-γιουνγκ, 5. Κιμ Γιουνγκ-γκβον, 20. Χονγκ Τζέονγκ-χο, 16. Κι Σουνγκ-γιέουνγκ, 14. Χαν Κουκ-γιουνγκ (78΄ 19. Γι Ντονγκγόν, 17. Λι Τσουνγκ-γιονγκ (67΄ 11. Λι Κεουνχό), 9. Σον Χέουνγκ-μιν, 13. Κου Για-σέολ, 10. Παρκ Τσου-γιουνγκ (57΄ 18. Κιμ Σινγουκ).

ΑΛΓΕΡΙΑ (Βαχίντ Χαλίλχοζιτς): 23. Ράις Μπολί, 2. Ματζιντ Μπουγκέρα (89΄ 4. Εσιντ Μπελκαλέμ), 5. Ράφικ Χαλίς, 6. Τζαμέλ Μεσμπά, 12. Καρλ Μετζανί, 20. Αϊσα Μαντί, 14. Ναμπίλ Μπενταλέμπ, 10. Σοφιάν Φενγκουλί, 11. Γιασίνε Μπραχίμι (77΄ 8. Μεντί Λασέν), 13. Ισλάμ Σλιμανί, 18. Αμπντελμουμ Τζαμπού (73΄ 9. Ναμπίλ Γκιλάς).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.