Συνεχίζονται οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της υπεξαίρεσης από τον υπαστυνόμο- διαχειριστή του εστιατορίου-λέσχης της ΓΑΔΑ.

GADAΣτοίχημα, λόττο, πρώτο, ξυστά και γενικώς το πάθος του υπαστυνόμου-διαχειριστή της λέσχης-εστιατορίου αξιωματικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, για τα τυχερά παιχνίδια, φαίνεται να αποτέλεσαν την αφορμή, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για τη μεγάλη υπεξαίρεση από τα αποθεματικά του ταμείου και τα πλεονάσματα των εισπράξεων.

Βέβαια επιφυλάσσονται για την ολοκλήρωση της έρευνας, με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του και της περιουσιακής του κατάστασης, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι «έμενε σε ενοίκιο» χωρίς να φαίνονται ύποπτες αγορές και δοσοληψίες.

Από το 2009 ξεκίνησε η υπεξαίρεση στο ταμείο της ΓΑΔΑ
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, υποστηρίζουν ότι η απάτη και υπεξαίρεση ξεκινά από το 2009, με τα ποσά που μπορεί να αποσπούσε καθημερινά ο κατηγορούμενος υπαστυνόμος να κυμαίνονται από 500 έως… 5.000 ευρώ! Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εκτίμηση πως το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης ξεπερνά τα 300.000 ευρώ, φαίνεται «χαμηλή» μετά την ανάλυση των πρώτων στοιχείων της έρευνας.

Από εκείνη τη χρονιά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αυξανόταν κατακόρυφα η προσέλευση των αστυνομικών στη λέσχη της ΓΑΔΑ, αλλά και η σίτιση των αλλοδαπών κρατουμένων στα κρατητήρια διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αυξάνοντας ανάλογα και τα κέρδη. Ο διαχειριστής από μήνα σε μήνα απέδιδε διαρκώς αυξανόμενο χρηματικό ποσό, ως έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο. Αυτές οι υψηλές οικονομικές αποδόσεις καθυστερούσαν τους όποιους οικονομικούς ελέγχους, ταυτόχρονο όμως προκάλεσαν την «αυτοδίκαιη» απονομή… μπόνους από την πλευρά του κατηγορούμενου υπαστυνόμου.

Ψάχνουν παραστατικά, αποδείξεις, δελτία αποστολής
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο γραφείο διαχείρισης και τους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού στη λέσχη-εστιατόριο κατασχέθηκαν τα αναγκαία για τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου τηρούμενα υπηρεσιακά βιβλία και φάκελοι (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.ά.), καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.ά).

Την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνδράμει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ανατέθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, λόγω του εξειδικευμένου και εξαιρετικά εκτεταμένου διαχειριστικού ελέγχου, ο οποίος απαιτείται για την ακριβή και λεπτομερή αποτύπωση της προκληθείσας ζημιάς στη δημόσια περιουσία. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται τυχόν εμπλοκή ή ευθύνες και άλλων αστυνομικών.

Με Απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για απιστία σχετικά με την υπηρεσία και υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.