Ρεπορτάζ της Daily Telegraph

Daily TelegraphΣτον τοίχο στήνει διεθνείς ποδοσφαιριστές της Γκάνας και υψηλόβαθμα στελέχη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της αφρικανικής χώρας ρεπορτάζ της εφημερίδας Daily Telegraph, από το οποίο αποκαλύπτεται ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος σε κύκλωμα με στημένα παιχνίδια.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η έρευνα της βρετανικής εφημερίδας έγινε σε συνεργασία με το Channel 4 και μαζί με τα αποτελέσματά της παρουσιάζεται βίντεο στο οποίο εμφανίζονται αξιωματούχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας και ατζέντης της FIFA να διαπραγματεύονται με δήθεν εκπροσώπους επενδυτικής εταιρείας το «μαγείρεμα» αγώνων.


«Θα πρέπει να δώσετε κάτι και στους διαιτητές…»

Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ομπέντ Ενκιτιά και τον Κρίστοφερ Φορσάιθ, πιστοποιημένο ατζέντη της FIFA. «Μπορείτε να έρθετε σε εμάς και να μας πείτε ποιο θέλετε να είναι το αποτέλεσμα», λέει ο Κρίστοφερ Φορσάιθ ενώ ο Ομπέντ Ενκιτιά ενδιαφέρεται για την προμήθεια των διαιτητών: «Θα πρέπει να δώσετε κάτι και στους διαιτητές αφού θα κάνουν αρκετή δουλειά για εσάς», αναφέρει.

Η εφημερίδα σημειώνει στο ρεπορτάζ της ότι τα παιχνίδια κανονίζονταν σε συνεργασία με το συνδικάτο που διαμορφώνει τα αποτελέσματα των παιχνιδιών και η ταρίφα της συμμετοχής άγγιζε τα 170.000 δολάρια.

H FIFA ζητά έρευνα

Η FIFA, θορυβημένη από τις αποκαλύψεις, αναμένεται να δώσει σήμερα Δευτέρα συνέντευξη Τύπου ενώ ζήτησε να γίνει έρευνα για το γεγονός.

Αντίστοιχη έρευνα έχει ζητηθεί και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γκάνας, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ουδέποτε η ομοσπονδία μας υπέγραψε το συμβόλαιο που προσφέρθηκε, αφού περιμέναμε την ανταπόκριση από την αρμόδια επιτροπή που θα εξέταζε το έγγραφο. Η υπόθεση έχει ήδη αναφερθεί και στη FIFA και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις αν ευσταθούν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.