καυσωναςΣταματούν οι βροχές και οι καταιγίδες και στη θέση τους έρχονται θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής με αποτέλεσμα στα μέσα της εβδομάδας να αναμένεται μίνι καύσωνας και η θερμοκρασία μα αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από αύριο Τρίτη και από τη Δυτική Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Η σημαντικότερη άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει την Τετάρτη από τη Δυτική Ελλάδα με τη θερμοκρασία να φτάνει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη το κύμα του καύσωνα θα επεκταθεί στα ανατολικά και νότια της χώρας και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Η… χειρότερες μέρες θα είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή, όταν τον καύσωνα θα αισθανθούν κυρίως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης.

«Είθισται στα τέλη Ιουνίου να έχουμε το πρώτο κύμα καύσωνα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η τμηματάρχης του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Χρυσούλα Πέτρου.

Σχολιάζοντας την απότομη αλλαγή του καιρού από το χαλάζι και τη βροχή των προηγούμενων ημερών στον καύσωνα, παρατηρεί: «Υπάρχει μια ροπή της ατμόσφαιρας προς τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή υπάρχει, αλλά δεν τη βλέπουμε συχνά στην καθημερινότητά μας. Συντελείται κυρίως στους πόλους της Γης, όπου οι επιπτώσεις είναι έντονες».

Πτώση της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται από το Σάββατο, οπότε βόρειοι άνεμοι θα «ανακουφίσουν» τους κατοίκους των θερμών περιοχών.

 newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.