Tρώτε καλά, κοιμάστε αρκετές ώρες, ασκείστε τακτικά, αλλά νιώθετε ότι τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό σας είναι χαμηλά.

kourasmenosΑυτό μπορεί να οφείλεται σε συσσωρευμένη κούραση από την ένταση μιας δύσκολης ημέρας, εβδομάδας ή ακόμα και σε ψυχολογικές αιτίες.

Όποια και αν είναι η αιτία, δείτε μερικούς απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δώσετε άμεσα μια “ένεση” ενέργειας στον οργανισμό σας:

Κάντε διάλειμμα από την καθιστική εργασία: Αν δουλεύετε πολλές ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή, τότε δεν κινείστε αρκετά και αυτό σταδιακά ρίχνει την ενέργεια που νιώθετε πως έχετε. Κάντε τακτικά διαλείμματα, σηκωθείτε από την καρέκλα και κάντε μια βόλτα.

Βγείτε έξω για να πάρετε καθαρό αέρα και ήλιο: Το σώμα μας χρειάζεται οξυγόνο και ήλιο για να λειτουργεί σωστά. Η έκθεση στον ήλιο για λίγη ώρα, εκτός των άλλων, θα αυξήσει την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό.

Κάντε μερικές διατάσεις στο γραφείο: Αν νιώθετε τους μυς σας “άκαμπτους” και πονάτε λίγο, αυτό σημαίνει ότι είστε πολύ σφιγμένοι. Όσο πιο σφιγμένοι είναι οι μυς σας, τόσο λιγότερη δύναμη έχετε, επειδή αυτό το σφίξιμο μειώνει το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα και τη ροή του αίματος, γεγονός που οδηγεί σε μειωμένη αίσθηση ενέργειας.

Ξεκινήστε ένα χόμπι ή κάντε κάτι αστείο/ανάλαφρο: Αν παίρνετε τη ζωή πολύ σοβαρά και στο μυαλό σας υπερ-αναλύετε διαρκώς το παραμικρό, τότε αυξάνετε το στρες και την κατάθλιψη που σας κάνουν να νιώθετε ατονία και κούραση. Ασχοληθείτε με μια δραστηριότητα (χόμπι) που σας κάνει να νιώθετε καλά. Ακόμα και μια αστεία πράξη, που θα αλλάξει την ρουτίνα της καθημερινότητας, μπορεί να σας κάνει ξαφνικά να νιώσετε ότι είστε πιο “ζωντανοί” και ενεργητικοί.

Δοκιμάστε την αρωματοθεραπεία: Η όσφρηση είναι πολύ ισχυρή αίσθηση. Το άρωμα της λεβάντας, του ελαίου λεμονιού, του πορτοκαλιού και του δυόσμου έχει αποδειχτεί ότι λειτουργούν ευεγερτικά για την ψυχολογία πολλών ανθρώπων.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.