ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ

ΣΟΥΜΑΧΕΡΑνάπηρος για το υπόλοιπο της ζωής του θα παραμείνει ο Μίκαελ Σουμάχερ, σύμφωνα με κορυφαίο Ελβετό νευρολόγο, που απέρριψε τις εικασίες πως ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 θα ανακάμψει πλήρως από τον τραυματισμό του στο κεφάλι μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

Ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε τη Δευτέρα από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε ειδική κλινική αποκατάστασης στην ελβετική πόλη της Λωζάννης. Είχε περάσει σχεδόν έξι μήνες σε τεχνικό κώμα μετά από το ατύχημά του στο σκι στις γαλλικές Άλπεις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ανακοινώνοντας τη μεταφορά του, η εκπρόσωπός του, Σαμπίν Κεμ, δήλωσε πως ο Σουμάχερ δεν είναι πλέον «σε κώμα». Πρόσθεσε πως ο πρώην πρωταθλητής θα ξεκινήσει μια μακρά διαδικασία αποκατάστασης στη Λωζάννη, σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από το σπίτι του.

Ωστόσο, ο Δρ. Έριχ Ρίντερερ, νευρολόγος με έδρα τη Ζυρίχη, που είναι εξοικειωμένος με ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα, δήλωσε στα ελβετικά μέσα πως ο Σουμάχερ αποκλείεται να αναρρώσει πλήρως.
«Θα παραμείνει ανάπηρος για την υπόλοιπη ζωή του, εξαρτώμενος πάντα από τη βοήθεια άλλων» δήλωσε στο ελβετικό site, «20 Minuten».

Ο Δρ. Ρίντερερ πρόσθεσε πως ο Σουμάχερ θα έχει μια μακρά περίοδο αποκατάστασης μπροστά του, γιατί έχει υποστεί «μόνιμη» βλάβη.

«Αρχικά, είναι ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα, όταν κάποιος ξυπνάει μετά από έξι μήνες σε κώμα. Γι’ αυτόν είναι θετικό, όπως και για την οικογένειά του που είναι εξαιρετικά σημαντικό» δήλωσε.

Ο νευρολόγος πρόσθεσε πως θα είναι «επιτυχία» αν ο Σουμάχερ καταφέρει να σταθεί όρθιος χωρίς βοήθεια μετά από τρεις μήνες και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι μέσα σε έξι μήνες. Εικάζει δε, πως ο τραυματισμένος Σουμάχερ θα μπορούσε να μεταφερθεί εκ νέου σε κλινική για παραπληγικούς στην Nottwil κοντά στη Λουκέρνη.

Η ζοφερή εκτίμησή του καθρεφτίζει την πρόγνωση του πρώην γιατρού της Φόρμουλα 1, Δρ. Γκάρι Χαρτστέιν, που ισχυρίστηκε ότι ο Σουμάχερ δε θα σημειώσει καμία ουσιαστική ανάκαμψη εξαιτίας των τραυματισμών του στο κεφάλι.

Ωστόσο, κατά τη μεταφορά του από τη Γκρενόμπλ στη Λωζάννη, όπως έγινε γνωστό, ο Σουμάχερ είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε με τους γύρω του με νεύματα, ενώ κρατούσε τα μάτια του ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Telegraph

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.