ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Ερχόμενος από τον πάγκο, ο 36 χρονος Μίροσλαβ Κλόζε «έγραψε» το τελικό 2-2, «έπιασε» τον Ρονάλντο στα 15 γκολ και το... πανηγύρισε με τη γνωστή τούμπα του  Σε ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια του Μουντιάλ, Γερμανία και Γκάνα, αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, με τον 36χρονο Μίροσλαβ Κλόζε να διαμορφώνει το τελικό σκορ, πιάνοντας ταυτόχρονα τον Ρονάλντο στην κορυφή των σκόρερ των Μουντιάλ, έχοντας από 15 γκολ ο καθένας.

Ο Γκέτσε στο 52΄ άνοιξε το σκορ, δύο λεπτά μετά ο Αντρέ Αγιού ισοφάρισε για τη Γκάνα, ενώ στο 63΄ ο Γκιάν έδωσε προβάδισμα στους Αφρικανούς. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του 7ου ομίλου, διαμόρφωσε στο 71΄ ο Μίροσλαβ Κλόζε.

Το παιχνίδι στο «Καστελάο» δεν είχε γκολ στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά στην επανάληψη οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο «Καστελάο» της Φορταλέσα παρακολούθησαν ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Μετά το αποτέλεσμα αυτό και οι δύο ομάδες παραμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης, με τους Γερμανούς να βρίσκονται πιο κοντά (4β.) και τη Γκάνα να έχει σαφώς πιο δύσκολη αποστολή με μόλις ένα βαθμό μετά από 2 αγώνες.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, μετά την ήττα από τις ΗΠΑ, η Γκάνα μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να προβληματίσει τους Γερμανούς και τα κατάφερε. Η ομάδα του Λεβ δεν είχε καμία σχέση με αυτή που «ισοπέδωσε» την Πορτογαλία κι αν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Νόιερ, οι Αφρικανοί θα είχαν προηγηθεί από το πρώτο μέρος.

Ο γκολκίπερ της Μπάγερν είπε «όχι» στο 13΄ και 33΄ στους Ατσού και Μουντάρι, ενώ από την πλευρά τους τα «πάντσερ» είχαν μία καλή φάση στο 21΄ με το Μίλερ να μη μπορεί να σκοράρει από κοντά.

Οι δύο ομάδες μπήκαν «ζεστές» στο δεύτερο μέρος. Η Γερμανία άνοιξε το σκορ σε ανύποπτη φάση στο 52΄, όταν μετά από σέντρα του Μίλερ, ο Γκέτσε πετάχτηκε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς της Γκάνας και με αρκετή δόση τύχης (η μπάλα βρήκε πρώτα στο κεφάλι και μετά στο γόνατό του) πέτυχε το 1-0.

Η «απάντηση» των Αφρικανών ήταν άμεση. Δύο λεπτά μετά, από τη σέντρα του Μπογιέ, ο Αντρέ Αγιού νίκησε στον αέρα το Μουσταφί και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1. Το γκολ της ισοφάρισης ανέβασε ψυχολογικά τους παίκτες του Άπια, οι οποίοι αναζήτησαν το δεύτερο γκολ και το πέτυχαν στο 63΄ με το εκπληκτικό τελείωμα του Γκιάν (2-1).

Οι πανηγυρισμοί των Γκανέζων δεν κράτησαν πολύ. Η διπλή αλλαγή του Λεβ στο 69΄, με τους Κλόζε και Σβαϊνστάιγκερ να μπαίνουν στο γήπεδο, έφερε άμεσα αποτέλεσμα, καθώς στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Κλόζε σκόραρε με κοντινή προβολή (71΄) και το ματς έγινε θρίλερ.

Διαιτητής: Σάντρο Ρίκι (Βραζιλία)

Κίτρινες:
Μουντάρι (χάνει το επόμενο παιχνίδι)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ):
1. Μάνουελ Νόιερ, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ (46΄ 21. Σκοντράν Μουστάφι), 5. Ματς Χούμελς, 17. Περ Μερτεζάκερ, 4. Μπένεντικτ Χεβέντες, 6. Σάμι Κεντίρα (70΄ 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ), 16. Φίλιπ Λαμ, 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεζούτ Οζίλ, 19. Μάριο Γκέτσε (69΄ 11. Μίροσλαβ Κλλόζε), 13. Τόμας Μίλερ.

ΓΚΑΝΑ (Τζέιμς Άπια):
16. Φατάου Νταουντά, 23. Χάρισον Αφουλ, 21. Τζον Μπογιέ, 19. Τζόναθαν Μενσά, 20. Κουάντβο Ασαμόα, 7. Κρίστιαν Ατσού (72΄ 22. Μουμπάρακ Γουακασό), 11. Σάλεϊ Μουντάρι, 10. Αντρέ Αγιού, 17. Μοχάμεντ Ραμπιού (77΄ 8. Μοχάμεντ Μπαντού), 3. Ασαμόα Γκιάν, 9. Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (52΄ 13. Τζόρνταν Αγιού).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.