ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΟ…άφαντος σε 90 λεπτά, Λιονέλ Μέσι, χτύπησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και με εξαιρετικό γκολ χάρισε τη μεγάλη νίκη στην Αργεντινή επί του Ιράν με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου. Με το 2 στα 2 η ομάδα του Σαμπέγια προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Το Ιράν έφτασε μία ανάσα από τη μεγαλύτερη, έως τώρα, έκπληξη στο 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Η ομάδα του Κεϊρός ήταν εκπληκτική στο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε, αλλά στάθηκε διπλά άτυχη, καθώς εκτός το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις, έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ στην επανάληψη και δεν πανηγύρισε λόγω των εκπληκτικών επεμβάσεων του γκολκίπερ της Αργεντινής, Ρομέρο.

Η Αργεντινή, όπως και με τη Βοσνία, νίκησε αλλά δεν έπεισε. Χρειάστηκε να «μιλήσει» η κλάση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της στο 91΄ για να πάρει τη δεύτερη διαδοχική της νίκη και παράλληλα το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Ο Μέσι, ο οποίος ήταν εκτός αγώνα για 90 λεπτά, ήταν αυτός που «λύτρωσε» την «αλμπισελέστε» και στέρησε από τους Ιρανούς τον ένα βαθμό, που δικαιούνταν βάση της εμφάνισής τους.

Η υπεροχή που είχε η Αργεντινή από το ξεκίνημα του ματς ήταν «φλύαρη», παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Σαμπέγια είχε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί στα πρώτα 25 λεπτά. Αρχικά με τον Ιγκουαΐν, στη συνέχεια με τον Αγουέρο (και στις δύο φάσεις απέκρουσε σωτήρια ο Χαγκίγκι), ενώ ακολούθησε η φάση με τον Ρόχο, η κεφαλιά του οποίου από καλή θέση έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 37΄ η κεφαλιά του Γκαράι από τη μικρή περιοχή δε βρήκε στόχο, ενώ οι Ιρανοί, που δεν είχαν φανεί για 41 λεπτά, έφτασαν κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Χοσεϊνί στο πρώτο δοκάρι, από το κόρνερ του Ντεζάγκα, να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Ρομέρο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την τεράστια ευκαιρία για το Ιράν. Στο 52΄ ο Ντεζάγκα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και στο σημείο του πέναλτι εντελώς αμαρκάριστος ο Γκουσανετζχάντ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ρομέρο απεσόβησε το 0-1. Η φάση αυτή ανέβασε την αυτοπεποίθηση των παικτών του Κεϊρός, οι οποίοι άρχισαν να βγαίνουν σιγά-σιγά από την άμυνά τους και να διεκδικούν κάτι περισσότερο.

Ο Μέσι που για 60 λεπτά ήταν…άφαντος στο ματς, μπήκε κάθετα προς την εστία του Χαγκίγκι, πλάσαρε πάνω στην κίνηση κι έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι του Ιρανού γκολκίπερ, στην πρώτη ευκαιρία της Αργεντινής στην επανάληψη. Νέα μεγάλη φάση για το Ιράν στο 67΄, με το Ρομέρο να κάνει την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Ντεζάγκα. Νέα μεγάλη επέμβαση του Ρομέρο στο 87΄ στο σουτ του Γκουσανετζχάντ, για να έρθει στο 91΄ ο Μέσι με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή να στείλει στον…παράδεισο την ομάδα του και στην…κόλαση του Ασιάτες.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σεβία)

Κίτρινες:
Νεκουνάμ, Σοτζάι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1. Σέρχιο Ρομέρο, 4. Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 2. Εζέκιελ Γκαράι, 16. Μάρχος Ρόχο, 17. Φεντερίκο Φερνάντεζ, 5. Φερνάντο Γκάγκο, 7. Ανχελ Ντι Μαρία (+90΄ 6. Λούκας Μπίλια), 14. Χαβιέρ Μασεράνο, 9. Γκονσάλο Ιγκουαΐν (77΄ 22. Εζέκιελ Λαβέτσι), 10. Λιονέλ Μέσι, 20. Σέρχιο Αγουέρο (77΄ 18. Ροντρίγκο Παλάσιο)

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρός):
12. Αλιρέσα Χαγκίγκι, 15. Πέτζμαν Μοντασέρι, 4. Τζαλάλ Χοσεϊνί, 5. Αμίρ Σαντεγκί, 23. Μεχρντάντ Πουλαντί, 3. Εσάν Χαϊσάφι (88΄ 8. Ρεζά Χαγκιγκί), 6. Τζαβάντ Νεκουνάμ, 14. Αντράνικι Τιμοτιάν, 21. Ασκάν Ντεζάγκα (85΄ 9. Αλιρεζά Τζαχάν), 16. Ρέζα Γκουσανετζχάντ, 7. Μασούντ Σοτζάι (76΄ 2. Κσόρο Χεϊνταρί)

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.