ΣΟΥΑΡΕΣ - ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ  (Φωτογραφία:  Reuters ) Η Ουρουγουάη επικράτησε 2-1 της Αγγλίας στο Σάο Πάολο και έμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Λουϊς Σουάρες, ο οποίος επιστρέφοντας από τραυματισμό σημείωσε και τα δύο γκολ της «Σελέστε» (39′, 85′). Ομως, ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ στο νικητήριο τέρμα, το οποίο ουσιαστικά αφήνει εκτός συνέχειας τα «Τρία Λιοντάρια», που είχαν ισοφαρίσει με τον Ρούνι στο 75′.

Εντυπωσιακό το ματς στην «Κορίνθιανς Αρένα» του Σάο Πάουλο με την Αγγλία να είναι καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες με τον Γουέιν Ρούνι. Ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ με απευθείας φάουλκ στο 10΄, ενώ “τράνταξε” το δοκάρι του Μουσλέρα με κεφαλιά στο 31΄.

Οι ισορροπίες ανατράπηκαν χάρη στην εκπληκτική συνεργασία των δύο επιθετικών της Ουρουγουάης στο 39΄. Ο Εντινσον Καβάνι “σέρβιρε” σέντρα ακριβείας στον Λουϊς Σουάρες και αυτός με εκπληκτική κεφαλιά νίκησε τον Χαρτ. Ο στράικερ της Λίβερπουλ που δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα καθώς δεν είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του, έπρεπε να επιστρέψει σ΄αυτό το “δίχως αύριο” ματς και να κάνει τη… δουλειά του. Τα κατάφερε, πληγώνοντας τους συμπαίκτες του που αγωνίζονται στην εθνική Αγγλίας.

Το γκολ αυτό είχε άμεσες συνέπειες στο ηθικό των «Τριών Λιονταριών», ενώ παράλληλα συνεχιζόταν η ιστορική αδικία που ήθελε τον Ρούνι να μην έχει σκοράρει ποτέ σε παγκόσμιο κύπελλο. Στο 54΄ έκανε ακριβώς ό,τι έπρεπε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μουσλέρα πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση, στην τρίτη ευκαιρία που είχε σήμερα ο Ρούνι (και όλη η Αγγλία, έως εκείνο το σημείο).

Η αδικία αποκαταστάθηκε στο 75΄ όταν ο Γκλεν Τζόνσον πραγματοποίησε έξοχη προσπάθεια από δεξιά και πέρασε τη μπάλα στον Ρούνι, ο οποίος από πολύ κοντά ισοφάρισε και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε θρίλερ, αφού η ισοπαλία ουσιαστικά δεν εξυπηρετούσε κανέναν.

Tο ματς τελικά κρίθηκε στο 85′, όταν ο Μουσλέρα έκανε το βολέ, ο Καβάνι πήδηξε για την κεφαλιά, τελικά όμως, την πήρε ο Τζέραρντ προς τα πίσω και έβγαλε τετ-α-τετ τον Λουϊς Σουάρες με τον σούπερ σταρ της Ουρουγουάης να κεραυνοβολεί από πολύ δύσκολη θέση τον Χαρτ, πετυχαίνοντας ακόμα ένα υπέροχο -νικητήριο- γκολ.

Διαιτητής: Κάρλος Καρμπάγιο (Ισπανία)

Κίτρινες: Γκοντίν – Τζέραρντ

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): 1.Φερνάντο Μουσλέρα, 6. Αλβάρο Περέιρα, 13. Χοσέ Μαρία Χιμένες, 3. Ντιέγκο Γκοντίν, 22.Μάρτιν Κάσερες, 20. Αλβαρο Γκονζάλες (79΄ 4. Χόρχε Φουσίλε), 17. Αρεβάλο Ρίος, 7. Κριστιάν Ροντρίγκες, 14. Νίκολας Λοντέιρο (67΄ 11. Κρίστιαν Στουάνι), 9. Λουίς Σουάρες (89΄ 19. Σεμπαστιάν Κοάτες), 21.Εντινσον Καβάνι

ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χότζσον): 1. Τζο Χαρτ, 2. Γκλεν Τζόνσον, 5. Γκάρι Κέιχιλ, 6. Φιλ Τζαγκέλκα, 3. Λέιτον Μπέινς, 4. Στίβεν Τζέραρντ, 14. Τζόρνταν Χέντερσον (87΄ 18. Ρίκι Λάμπερτ), 19. Ραχίμ Στέρλινγκ (64΄ 21. Ρος Μπάρκλεϊ), 11. Ντάνι Γουέλμπεκ (71΄ 20. Ανταμ Λαλάνα), 9. Ντάνιελ Στάριτζ, 10. Γουέιν Ρούνι.

Στο νοσοκομείο 10 Αγγλοι φίλαθλοι

Στο μεταξύ, βίαια επεισόδια έλαβαν μέρος στο Σάο Πάολο λίγες ώρες πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης των Άγγλων με την Ουρουγουάη. Ειδικότερα, μεγάλη ομάδα Βρετανών δέχθηκε επίθεση από βραζιλιάνικη συμμορία κοντά στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία μιλά για 10 τραυματίες, αλλά και αρκετές συλλήψεις.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.