Η Κόστα Ρίκα έκανε «καζούρα» στη… «σκουάντρα ατζούρα»
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑΜεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στην δεύτερη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ με την Κόστα Ρίκα να επικρατεί 1-0 της Ιταλίας με το τέρμα που πέτυχε ο Ρουίς στο 44΄. Με την νίκη της αυτή η ομάδα της Λατινικής Αμερικής προκρίθηκε στην φάση των «16» ενώ αποκλείστηκε η Αγγλία αφήνοντας Ιταλία και Ουρουγουάη να παλεύουν για το άλλο «εισιτήριο».

Στο πρώτο ημίχρονο η Κόστα Ρίκα δεν κλείστηκε πίσω, αλλά πίεσε ψηλά την άμυνα της Ιταλίας που αντιμετώπισε προβλήματα από τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου της. Πιέζοντας ψηλά οι Κοσταρικανοί άφηναν κενά πίσω που παραλίγο να τα εκμεταλλευτεί ο Μπαλοτέλι όταν στο 31΄ δέχτηκε μια εξαιρετική πάσα από τον Πίρλο, αλλά η λόμπα που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής πάντως έμεινε πιστή στο πλάνο παιχνιδιού της και αυτό απέδωσε στο 44΄ όταν Ντίας βρήκε με σέντρα τον αμαρκάριστο Ρουίς στο δεύτερο δοκάρι που σκόραρε με κεφαλιά στέλνοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η Ιταλία δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις αφού η άμυνα της Κόστα Ρίκα ήταν υποδειγματική κόβοντας με χαρακτηριστική ευκολία τις επιθέσεις των ιταλών.

Τίποτα δεν έβγαινε για την ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι και αυτό δεν οφειλόταν αποκλειστικά τόσο στην κακή απόδοση των παικτών του όσο στην αποφασιστικότητα που πήγαιναν οι Κοσταρικανοί πάνω στην μπάλα «καθαρίζοντας» κάθε φάση.

Λίγο έλειψε μάλιστα η ομάδα του Πίντο Χόρχε Λουίς να πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά το σουτ του Μπρένες στις καθυστερήσεις πέρασε μόλις άουτ. Πέρα για πέρα δίκαιη η πρόκριση της Κόστα Ρίκα στην φάση των «16» που όπως φάνηκε η νίκη ,με ανατροπή μάλιστα, επί της Ουρουγουάης στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου δεν ήταν «πυροτέχνημα».

Πλέον η Κόστα Ρίκα χρειάζεται ένα μόλις βαθμό στο τελευταίο αγώνα επί της αδιάφορης Αγγλίας για να περάσει ως πρώτη στην επόμενη φάση του θεσμού.

Διαιτητής: Ενρίκε Όσες (Χιλή)

ΙΤΑΛΙΑ (Τσέζαρε Πρατέλι): 1. Τζιανλουίτζι Μπουφόν, 7. Ινιάτσο Αμπάτε, 4. Ματέο Ντάρμιαν, 15. Αντρέα Μπαρτσάλι, 3. Τζιόρτζιο Κιελίνι, 5. Τιάγκο Μότα (46΄ 10. Αντόνιο Κασάνο), 16. Ντανιέλε Ντε Ρόσι, 6. Αντόνιο Καντρέβα (57΄ 22. Λορένζο Ινσίνιε), 21. Αντρέα Πίρλο, 8. Κλαούντιο Μαρκίζιο (69΄ 8. Κλαούντιο Τσέρτσι), 9. Μάριο Μπαλοτέλι.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Πίντο Χόρχε Λουίς): 1.Κέιλορ Νάβας, 16.Κριστιάν Γκαμπόα, 3.Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 4.Μίκαελ Ουμάνα, 5.Σέλσο Μπόργκες, 6.Όσκαρ Ντουάρτε, 7.Κριστιάν Μπολάνιος 9.Τζόελ Κάμπελ (74΄ 21. Μάρκο Ουρένια), 10.Μπράιαν Ρουίς (81΄ 14. Ράνταλ Μπρένες), 15.Τζούνιορ Ντίας, 17.Γιέλτσιν Τεχέντα (67΄ 22.Χοσέ Κουμπέρο)

Επεσόδια στο ημίχρονο

Εν τω μεταξύ μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου υπήρξε ένα μικρής διάρκειας επεισόδιο αφού ο  προπονητής της Κόστα Ρίκα, Χόρχε Λουίς Πίντο, πήγε διαμαρτυρηθεί για πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα του και υπήρξε μια μικροσυμπλοκή ανάμεσα σε Ιταλούς και Κοσταρικανούς όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό έλαβε τέλος.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.