κολομβιαΗ Κολομβία είναι η πρώτη ομάδα του 3ου ομίλου που παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Μουντιάλ, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού, αποτέλεσμα που ευνοεί την εθνική Ελλάδας, αν βέβαια επικρατήσει της Ιαπωνίας στις 01:00.
Τα τέρματα για τους Κολομβιανούς σημείωσαν οι Ροντρίγκες (64΄) και Κιντέρο (70΄), ενώ από τους Αφρικανούς σκόραρε ο Ζερβίνιο στο 73΄.

Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριος με τις φάσεις μπροστά από τις εστίες και των δύο ομάδων να είναι ελάχιστες. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την Κολομβία με τον Τέοφιλο Γκουτιέρες να χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κουαδράδο τον βρήκε αμαρκάριστό στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ που έκανε ήταν πολύ κακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το θέαμα ήταν απολαυστικό με την Κολομβία να ανεβάζει ρυθμό και να «προειδοποιεί» με το δοκάρι του Κουαδράδο στο 59΄. Στο 64΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ροντρίγκες με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους Κολομβιανούς.

Και ενώ η Ακτή Ελεφαντοσού, και με την είσοδο του Ντρογμπά στον αγώνα, πίεζε για την ισοφάριση ο Γκουτιέρες έκλεψε την μπάλα, μετά από λάθος της άμυνας, πάσαρε στον Κιντέρο που με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 στο 70΄. Οι «ελέφαντες» όμως δεν τα παράτησαν και στο 73΄ο Ζερβίνιο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ στην κλειστή γωνία του Οσπίνα μείωσε σε 2-1.

Η Ακτή Ελεφαντοστού τα έδωσε όλα στα τελευταία λεπτά για να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας χωρίς όμως να το καταφέρει αφού ο Μάριο Γέπες καθοδηγούσε μαεστρικά την άμυνα της Κολομβίας. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι πρώτη φορά στην ιστορία της που η Κολομβία φτάνει τις δύο νίκες σε ένα Μουντιάλ.

δολ,αμπε

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): 1.Νταβίντ Οσπίνα, 2.Κρίστιαν Ζαπάτα, 3.Μάριο Γέπες, 6.Κάρλος Σάντσες, 7.Πάμπλο Αρμέρο (72΄ 4.Σαντιάγκο Αρίας), 8.Άμπελ Αγκιλάρ (79΄ 15.Αλεξάντερ Μεχία), 9.Τεόφιλο Γκουτιέρες, 10.Τζέιμς Ροντρίγκες, 11.Χουάν Κουαδράδο, 14.Βίκτορ Ιμπάρμπο (53΄ 20. Χουάν Κιντέρο), 18.Χουάν Ζούνιγκα.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σαμπρί Λαμουσί): 1. Μπουμπακάρ Μπαρί, 3. Άρθουρ Μποκά, , 5. Ντιντιέ Ζοκορά, 22. Σουλειμάν Μπαμπά, 17. Σερζ Οριέ, 20. Σερέ Ντιέ (73΄ 6. Ματίς Μπολί), 15. Μάξ Γκραντέλ (67΄ 8. Σάλομον Καλού), 19. Γιάγια Τουρέ, 9. Σείκ Τιοτέ, 10. Ζερβίνιο, 12. Βιλφρέντ Μπόνι (60΄ 11. Ντιντιέ Ντρογκμπά).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.