ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙΝέο κύκλο ενδοδημοτικής κινητικότητας στους δήμους σκοπεύει να ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών καθώς αναγνωρίζεται ότι ο πρώτος κύκλος απέτυχε. Συγκεκριμένα, ενώ ο στόχος ήταν να μετακινηθούν από 3.500 έως 5.000 υπάλληλοι δήμων, περιφερειών και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεών τους, τελικώς μόλις 980 υπάλληλοι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το νέο κύκλο προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση του προγράμματος και να γίνει πιο ελαστικό, ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις για όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών εξετάζει ήδη τα μειονεκτήματα του παλαιού προγράμματος και προτίθεται να αλλάξει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των υπαλλήλων στο πρόγραμμα. Βασικός στόχος είναι το νέο πρόγραμμα θα κινηθεί μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας για τους υπαλλήλους ώστε να καμφθεί η ανησυχία για τυχόν απόλυση αλλά και να δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία και με πιο ελαστικούς όρους όπως για παράδειγμα να μπορεί ο υπάλληλος να μετακινηθεί και σε άλλες υπηρεσίες πλην των ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι στην Πλατεία Κλαυθμώνος θεωρούν ότι με τους νέους όρους και εκτός προεκλογικής περιόδου τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα 294 φορείς (δήμοι, περιφέρειες, σύνδεσμοι ΟΤΑ κλπ) δήλωσαν περί τις 5.000 κενές θέσεις που επιθυμούν να καλυφθούν μέσω της εθελοντικής κινητικότητας.

aftodioikisi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.