Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενο

19 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Κρίθηκε ένοχος φοροδιαφυγής εξαιτίας υποχρεώσεων του «Δικεφάλου» για το οικονομικό έτος 2006
GIANNHS GOYMENOSΣυνολική ποινή φυλάκισης επτά ετών, την οποία μπορεί να εξαγοράσει προς 5 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η κατηγορία αυτή αφορά υποχρεώσεις της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ προς την Εφορία, για διάστημα του οικονομικού έτους 2006, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνάει τις 428.000 ευρώ. Το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση υπό την προϋπόθεση καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, ύψους 5.000 ευρώ.

Σε αντίθεση με τον Γιάννη Γούμενο, το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση τους Γεώργιο Τσολακίδη και Ηλία Παντελιάδη, άλλοτε μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στην απολογία του, το πρώην «αφεντικό» του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε στον «πόλεμο» που δέχθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ προκειμένου να τον διώξουν από την ομάδα. «Προτεραιότητά μου ήταν να σώσω τη ζωή μου, την οικογένειά μου και το σπίτι μου» είπε, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην περίοδο που τα γραφεία της ΠΑΕ ήταν υπό κατάληψη από οπαδούς του ΠΑΟΚ, με συνέπεια η εταιρεία να μην μπορεί να λειτουργήσει, αλλά ούτε ο ίδιος να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Εντύπωση -μάλιστα- προκάλεσε η φρασεολογία που επέλεξε ο Γ. Γούμενος, αναφερόμενος στους «καταληψίες», κάνοντας λόγο για «τριάντα τσογλάνια που πίνανε ρετσίνες και τραβούσανε τσιγάρα (…) Έκαναν πλιάτσικο στα γραφεία, κλέβοντας ακόμη και επιταγές». «Δεν μπορούσα -πρόσθεσε- να πλησιάσω στα γραφεία, ούτε να ασκήσω διοίκηση».

Δήλωσε, εξάλλου, άγνοια -εξαιτίας της παραπάνω κατάστασης- για τις τότε οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς την Εφορία, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο νυν «μεγαλομέτοχος» του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, προκειμένου να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς το Δημόσιο.

newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2014 at 20:21 and is filed under Super League, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply