Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εντόπισαν θύματα αεροπορικού δυστυχήματος 60 χρόνια μετά

19 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΑΛΑΣΚΑΠενήντα δύο άτομα σκοτώθηκαν πριν από 62 χρόνια από την συντριβή ενός στρατιωτικού αεροπλάνου σε ορεινή περιοχή της Αλάσκας. Όμως η κακοκαιρία που επικρατούσε εμπόδισε τη διεξαγωγή επιχείρησης διάσωσης.

Όπως ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εντόπισε και αναγνώρισε 17 από τις σορούς, οι οποίες θα επιστραφούν στις οικογένειές τος και θα ταφούν με στρατιωτικές τιμές. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων σορών.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times του 2012, ανέφερε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους εγκλωβίστηκαν σε παγετώνα και τα σωστικά συνεργεία που αναζητούσαν ίχνη του αεροσκάφους στο τέλος του 1952 δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα συντρίμμια.

Οι συγγενείς των θυμάτων αναζητούσαν όλα αυτά τα χρόνια τα ίχνη του αεροπλάνου και πριν από δύο χρόνια η Εθνοφρουρά της Αλάσκας εντόπισε συντρίμμια του αεροπλάνου σε παγετώνα περίπου 20 χλμ από τον τόπο της συντριβής του.

megatv

This entry was posted on Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2014 at 18:07 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply