ΑΛΑΣΚΑΠενήντα δύο άτομα σκοτώθηκαν πριν από 62 χρόνια από την συντριβή ενός στρατιωτικού αεροπλάνου σε ορεινή περιοχή της Αλάσκας. Όμως η κακοκαιρία που επικρατούσε εμπόδισε τη διεξαγωγή επιχείρησης διάσωσης.

Όπως ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εντόπισε και αναγνώρισε 17 από τις σορούς, οι οποίες θα επιστραφούν στις οικογένειές τος και θα ταφούν με στρατιωτικές τιμές. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων σορών.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times του 2012, ανέφερε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους εγκλωβίστηκαν σε παγετώνα και τα σωστικά συνεργεία που αναζητούσαν ίχνη του αεροσκάφους στο τέλος του 1952 δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα συντρίμμια.

Οι συγγενείς των θυμάτων αναζητούσαν όλα αυτά τα χρόνια τα ίχνη του αεροπλάνου και πριν από δύο χρόνια η Εθνοφρουρά της Αλάσκας εντόπισε συντρίμμια του αεροπλάνου σε παγετώνα περίπου 20 χλμ από τον τόπο της συντριβής του.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.