Αποκλείστηκαν τα «καγκουρό»

ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΟΛΛΑΝΔΙΑΑγκαλιά με την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι η Ολλανδία μετά το 3-2 επί της Αυστραλίας, χάρη στο τέρμα του Ντεπάι!

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα, η Ολλανδία επικράτησε 3-2 με ανατροπή της Αυστραλίας και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στη νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ήταν το πιο συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς ως τώρα στην διοργάνωση, με τους Ολλανδούς να προηγούνται με το υπέροχο σόλο του Ρόμπεν (20’), αλλά το απίθανο γκολ του Κέιχιλ (21’) και το πέναλτι του Γέντινακ (54’) τους έφερε με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Ντεπάι πέρασε …από σπόντα στο ματς (τραυματίστηκε ο Μάρτινς Ίντι) και ήταν καθοριστικός στην ανατροπή. Έδωσε την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης από τον Φαν Πέρσι (58’) και πέτυχε το γκολ (68’) της νίκης!

Το ματς:

Το νωχελικό ξεκίνημα δεν προμήνυε σε τίποτα αυτό που θα ακολουθούσε. Ήταν μέχρι να γίνει η αρχή. Η τρελή κούρσα και το υπέροχο τελείωμα του Ρόμπεν έβαλαν σε ρόλο οδηγού την Ολλανδία. Για πολύ λίγο, αφού ο Κέιχιλ αφού το τρομερό γκολ του Κέιχιλ έφερε το ματς στα ίσια. Αυτό ήταν και το έναυσμα για να δοθεί απίστευτα γρήγορος ρυθμός και άγρια ομορφιά στο παιχνίδι.

Οι Αυστραλοί βάλθηκαν να διαψεύσουν όσους τους είχαν για θήραμα των Ολλανδών, έπειτα κι από τον θρίαμβο των «οράνιε» με τους Ισπανούς στην πρεμιέρα. Με (αυστηρό) πέναλτι βρέθηκαν με το προβάδισμα. Κι όχι μόνο δεν κοίταξαν να το διαφυλάξουν με κάθε τρόπο, αλλά συνέχισαν στο ίδιο τέμπο.

Δεν ήταν δύσκολο να σημειώσουν ένα ακόμα τέρμα, ήταν όμως δύσκολο (έως ακατόρθωτο) όπως αποδείχθηκε να περιορίσουν τους Ολλανδούς. Με τον Ντεπάι να αποδεικνύεται η χρυσή αλλαγή του Φαν Χααλ, έκαναν την ολική επαναφορά και έπιασαν σφιχτά το εισιτήριο για την νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Η εξαιρετική συνεργασία Ρόμπεν-Ντεπάι, με τελικό αποδέκτη τον Φαν Πέρσι, ο οποίος τελείωσε υποδειγματικά την φάση, έφερε την ισοφάριση και δέκα λεπτά αργότερα ο Ντεπάι νίκησε με σουτ τον Ράιαν διαμόρφωντας το τελικό 3-2 στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:

Αυστραλία (Άγγελος Ποστέκογλου): Ράιν, Ντάβιντσον, Κέιχιλ, Σπιράνοβιτς, Λέκι, Όαρ (77’ Τάγκαρτ), Γέντινιακ, ΜακΚέι, Μακγκόουαν, Ουίλκινσον, Μπρεσιάνο (52’ Μπόζανιτς).

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χααλ): Σίλεσεν, Φλααρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (45’ Ντεπάι), Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιάανματ, Ντε Γκουζμάν (78’ Βαϊνάλντουμ), Φαν Πέρσι (87’Λενς), Σνάιντερ, Ρόμπεν.

 sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.