ΒΕΛΓΙΟ

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του το Βέλγιο στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας επικρατώντας 2-1 της Αλγερίας. Οι Αλγερινοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Φενγκουλί στο 25΄αλλά το Βέλγιο με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (70΄ Φελαϊνι και 80΄Μέρτενς) κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Η Αλγερία ξεκίνησε τον αγώνα με σαφή αμυντικό προσανατολισμό αφήνοντας την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο Βέλγιο. Οι παίκτες του Βελγίου πάντως δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία των αντιπάλων κι έτσι προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ όπως αυτό του Βίτσελ στο 21΄ που απέκρουσε με δυσκολία ο Μπολί.

Στο 24΄ όμως η Αλγερία κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Φενγκουλί από τον Βερτόνγκεν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του στο 25΄. Το τέρμα του Φενγκουλί είναι το πρώτο για την Αλγερία σε Μουντιάλ μετά από 28 χρόνια αφού το τελευταίο γκολ που είχαν πετύχει ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Το Βέλγιο φανερά σοκαρισμένο από αυτή την εξέλιξη του αγώνα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα των Αλγερινών σταματούσε με ευκολία τις επιθέσεις των αντιπάλων.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με τους Βέλγους να πιέζουν και τους Αλγερινούς να αμύνονται μαζικά. Τελικά την λύση στην πολιορκία έδωσαν οι αλλαγές του προπονητή του Βελγίου, Μάρκ Βίλμοτς.

Ο Φελαϊνί, που είχε περάσει στο αγώνα στο 65΄ στην θέση του Ντεμπελέ, ισοφάρισε με κεφαλιά στο 70΄ενώ ο Μέρτενς, που αντικατέστησε τον Τσαντλί στο 46΄, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 80΄ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των «κόκκινων διαβόλων».

Διαιτητής: Μάρκο Ροντρίγκες (Μεξικό)

Κίτρινες: Βερτόνγκεν – Μπενταλέμπ

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): 1. Τιμπό Κουρτουά, 2. Τόμπι Αλντεβάιρελντ, 4. Βινσέντ Κομπανί, 5. Γιάν Βερτόνγκεν, 15. Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν, 7. Κέβιν Ντε Μπρούιν, 22. Νάσερ Τσαντλί (46΄ 14. Ντρίες Μέρτενς), 6. Άξελ Βίτσελ, 19. Μούσα Ντεμπελέ (65΄ 8΄Μαρουάν Φελαϊνί), 10. Εντέν Αζάρ, 9. Ρομέλου Λουκάκου (58΄ 17. Ντιβόκ Ορίζι)

Αλγερία (Βαχίντ Χαλίχοτζιτς): 23. Ράις Μπολί, 2. Μαντχίντ Μπουγκέρα, 3. Φαούζι Γκούλαμ, 5. Ραφίκ Χαλίς, 12. Καρλ Μετζανί (84΄ 9. Ναμπίλ Γκιλάς), 14. Ναμπίλ Μπενταλέμπ, 10. Σοφιάν Φεγκουλί, 21. Ριάντ Μαχρέζ (70΄ 8. Μεχντί Λασέν), 22. Μεντί Μοστέφα, 19. Σαφίρ Ταιντέρ, 15. Ελ Αραμπί Σουντάνι (66΄ 13. Ισλάμ Σλιμανί).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.