ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΙδανικότερη πρεμιέρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Γερμανία. Στην 100ή συμμετοχή τους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου τα «πάντσερ» του Γιόαχιμ Λεβ νίκησαν πολύ εύκολα την Πορτογαλία με 4-0 (12΄ πέναλτι, 45΄+, 78΄ Μίλερ, 32΄ Χούμελς) στο υποτιθέμενο ντέρμπι του 7ου ομίλου, στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ. Η Πορτογαλία τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Πέπε στο 37ο λεπτό.

Ενώπιον της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η «νατσιονάλμαντσαφτ» άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με πέναλτι του Μίλερ, στο οποίο είχε υποπέσει ο Περέιρα ανατρέποντας τον Γκέτσε. Στο 32΄ ο Χούμελς διπλασίασε με δυνατό άλμα και καρφωτή κεφαλιά σε κόρνερ του Κρόος, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Πέπε «εγκλημάτισε» αφήνοντας την ομάδα του με δέκα όταν αποβλήθηκε, όχι για το φάουλ στον Μίλερ αλλά για την μετέπειτα αντίδρασή του.

Ο Μίλερ έκανε το 3-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σφραγίζοντας αμετάκλητα τη μοίρα του αγώνα, για να φτάσει ο άσσος της Μπάγερν στο χατ-τρικ στο 78ο λεπτό και να τεθεί επικεφαλής στην κατάταξη των σκόρερ, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για να επαναλάβει το επίτευγμα της Νότιας Αφρικής το 2010, όταν είχε αναδειχθεί πρώτος «κανονιέρης» με 5 γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 37΄ Πέπε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Περέιρα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 5. Ματς Χούμελς (73΄ 21. Σκόντραν Μουστάφι), 16. Φίλιπ Λαμ, 17. Περ Μερτεζάκερ, 20. Ζερόμ Μπόατενγκ, 6. Σάμι Κεντίρα, 7. Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, 8. Μεσούτ Οζίλ (63΄ 9. Αντρέ Σίρλε), 13. Τόμας Μίλερ (82΄ 10. Λούκας Ποντόλσκι), 19. Μάριο Γκέτσε, 18. Τόνι Κρόος.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): 12. Ρούι Πατρίσιο, 2. Μπρούνο Άλβες, 3. Πέπε, 5. Φάμπιο Κοεντράο (65΄ 19. Αντρέ Αλμέιδα), 21. Ζοάο Περέιρα, 4. Μιγκέλ Βελόσο (46΄ 13. Ρικάρντο Κόστα), 8. Ζοάο Μουτίνιο, 16. Ραούλ Μεϊρέλες, 7. Κριστιάνο Ρονάλντο, 17. Νάνι, 9. Ούγκο Αλμέιδα (28΄ 11. Έντερ).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.