GALLIAΜε την Γαλλία να αναδεικνύεται νικήτρια ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που βρήκε την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ να επικρατεί της Ονδούρας με 3-0 στο στάδιο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε.

Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μπενζεμά (45΄ πεν., 72΄) και Βαγιαδάρες (48΄ αυτ.). Η Γαλλία είχε και δύο δοκάρια με τους Ματουϊντί (15΄) και Γκριζμάν (23΄) ενώ η Ονδούρα ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγο αποβολής του Παλάσιος στο 43΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Γάλλους να έχουν την κατοχή και σταδιακά να ανεβάζουν την απόδοσή τους. Στο 15΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά η μπάλα έφτασε στον Ματουιντί, αλλά το σουτ που έκανε μέσα απ’ την περιοχή, απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Βαγιαδάρες, για να χτυπήσει η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και να φύγει κόρνερ.

Οι «τρικολόρε» συνέχισαν να πιέζουν και στο 23΄ μετά από ωραία σέντρα τους Εβρά από αριστερά, ο Γκριεζμάν πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας, αλλά η κοντινή κεφαλιά του σταμάτησε και αυτή στο οριζόντιο δοκάρι. Η Γαλλία είχε βρει ρυθμό και η Ονδούρα δυσκολευόταν να ηρεμήσει τον ρυθμό των αντιπάλων της.

Τελικά η πίεση απέδωσε καρπούς στο 43΄ όταν σε μπαλιά που έγινε στην περιοχή ο Πογκμπά κοντρόλαρε με το στήθος, ο Παλάσιος τον μάρκαρε αντικανονικά και ο Βραζιλιάνος διαιτητής υπέδειξε πέναλτι αποβάλλοντας παράλληλα τον Παλάσιος με δεύτερη κίτρινη. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Μπενζεμά στο 45΄ και η Γαλλία πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ και με αριθμητικό προβάδισμα ποδοσφαιριστών.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με γκολ της Γαλλίας. Αυτή τη φορά ο Μπενζεμά πλάσαρε στην κίνηση, η μπάλα χτύπησε το αριστερό δοκάρι, στη συνέχεια στο σώμα του Βαγιαδάρες, και πέρασε τη γραμμή για το 2-0.

Μάλιστα το τέρμα δεν χρεώθηκε στον Γάλλο επιθετικό, αλλά στον τερματοφύλακα της Ονδούρας. Στο 55΄ οι Γάλλοι έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία, καθώς μετά από σέντρα του Εβρά από αριστερά, ο Μπενζεμά αμαρκάριστος στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Βαγιαδάρες απέκρουσε με δυσκολία.

Τελικά ο Μπενζεμά σημείωσε και δεύτερο τέρμα, στο 72΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και κόντρες μέσα στην περιοχή, κοντρόλαρε και με δυνατό σουτ «έγραψε» το 3-0. Μάλιστα ο Μπενζεμά έγινε ο πρώτος Γάλλος μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό του 1998, που κατάφερε να σημειώσει δύο τέρματα σε έναν αγώνα Παγκοσμίου κυπέλλου.


Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

Κόκκινη: 43΄ Παλάσιος (2η κίτρινη)

Κίτρινη: Εβρά, Πογκμπά, Καμπάιγ – Γκαρσία, Γκαρίδο

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): 1. Ούγκο Λορίς, 2. Ματιέ Ντεμπισί, 4. Ραφαέλ Βαράν, 5. Μαμαντού Σακό, 3. Πατρίς Εβρά, 14. Μπλεζ Ματουϊντί, 19. Πολ Πογκμπά (56΄ 18. Μουσα Σισοκό), 8. Ματιέ Βαλμπουενά (78΄ 9. Ολιβιέ Ζιρού), 6. Γιοάν Καμπάιγ (65΄ 12. Ρίο Μαβουμπά), 11. Αντουάν Γκριζμάν, 10. Καρίμ Μπενζεμά

Ονδούρα
(Λουίς Φερνάντο Σουάρες): 18. Νοελ Βαγιαδάρες, 21. Μπράιαν Μπεκέλες, 5. Βίκτορ Μπερνάρντεζ (46΄ 23. Μάρβιν Τσάβες), 3. Μέινορ Φιγκερόα, 7. Εμίλιο Ιζαγκίρε, 17. Αντι Ναχάρ (58΄ 20. Χόρχε Κλάρος), 8. Γουίλσον Παλάσιος, 19. Λουίς Γκαρίδο, 15. Ρότζερ Εσπινόζα, 11. Τζέρι Μπένγκτσον (46΄ 14. Όσκαρ Γκαρσία), 13. Κάρλο Κόστλι

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.