Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Athens Pride || Ολοκληρώθηκε η παρέλαση στο 10ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας

15 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Με σύνθημα «Οικογενειακή υπόθεση» πλήθος κόσμου συμμετείχε στο 10ο Athens Pride

Athens PrideΗ διοργάνωση ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος με εργαστήρια πλακάτ, ζωγραφκή και face painting, ενώ στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η παρέλαση, που έχει ως στόχο τη διαμαρτυρία κατά των διακρίσεων Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλοφίλων, Τρανσέξουαλ (ΛΟΑΤ)

«Η μάχη των δικαιωμάτων κάθε μέρα κερδίζεται. Υπάρχουν οπισθοχωρήσεις καθώς έχουν σηκώσει κεφάλι οι δυνάμεις του μίσους. Θα τους πολεμήσουμε μαζί» τόνισε ο δημαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης κηρύσσοντας την έναρξη της διοργάνωσης
Το 10ο Athens Pride στήριξαν 11 πρεσβείες στην Ελλάδα: των ΗΠΑ, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Βρετανίας, της Νορβηγίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Δανίας και του Καναδά.

«Το θέμα του Athens Pride έναι πολύ σημαντικό καθώς η ισότητα των διαφορετικών μορφών της σύχγρονης οικογένειας είναι αναγκαία. Στην Αγγλία ο θεσμός του γάμου ισχύει για όλους» υπογράμμισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.

«Η πρεσβεία του Καναδά στηρίζει τη διοργάνωση γιατί πιστεύουμε στην αξιοπρέπεια για όλους και τα ίσα διακιώματα ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολίσμό και φύλο» επεσήμανε ο πρέσβης του Καναδά, Ρομπερ Πεκ.

«Όλα τα άτομα ανεξαρτήτου φύλου πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όπως και όλοι οι άλλοι. Πρόκειται για μια συζήτηση που δεν είναι εύκολη αλλά είναι δυαντόν να γίνει. Στην Ολλανδία παλέψαμε για αυτή τη συζήτηση και στο τέλος την κάναμε δυνατή», είπε από την πλευρά του ο Ολλανδός πρέσβης Γιαν Βερστεέγκ.

Η παρέλαση ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Από εκεί οι συμμετέχοντες -μέσω της Πανεπιστημίου και της Αιόλου- επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου διοργανώθηκε μεγάλο πάρτι με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

δολ

This entry was posted on Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2014 at 10:28 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply