«Ξεχάστε τις εκλογές» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Βήμα.Προαναγγέλλει μέτρα ανακούφισης των πολιτών, καταλογίζει «πολιτική υπανάπτυξη» στον Τσίπρα.

SAMARAS-EKLOGESΣε συνέντευξή του στο «Βημα της Κυριακής» και στον Αρη Ραβανο, πρώτη συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές και τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός αποσυνδέει το ζήτημα του χρέους με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες: «Δεν είναι κίνητρο για μένα να κάνουμε πρόωρες εκλογές. Είναι κίνητρο για εκείνους που ήθελαν ενδεχομένως να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές, να το… ξεχάσουν» τονίζει χαρακτηριστικά. Εκτιμά, δε, οτι ο χρόνος είναι με το μέρος της κυβέρνησης, «γιατί κάθε μήνας που περνάει η αίσθηση βελτίωσης θα γίνεται αντιληπτή από όλο και περισσότερους».  Μάλιστα, ο πρωθυπουργός θεωρεί «πιθανότατο» η βελτίωση της κατάστασης να διαμορφώσει και «προεδρική πλειοψηφία» έως τον Μάρτιο.  « Οπότε πάει και το τελευταίο «εμπόδιο» για την εξάντληση της τετραετίας» σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Μεταρρυθμίσεις

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα περί  «μεταρρυθμιστικής κόπωσης», σημειώνοντας πως «εκείνο που υπήρξε είναι ότι κάποιες φορές οι μεταρρυθμίσεις παρουσιάστηκαν ως ένα πικρό χάπι κι όχι ως μία λύτρωση για την κοινωνία».

Επισημαίνει οτι «είναι η ώρα να βάζουμε κι εμείς την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων» και επαναλαμβάνει  ότι για «το πλήρες σχέδιο μείωσης όλων των φορολογικών βαρών θα είμαστε έτοιμοι στο φθινόπωρο».

«Όσο πιάνουμε τους στόχους μας, δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα λιτότητας» διαβεβαιώνει, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν αίσθηση και θα φέρουν ανακούφιση.
Επίθεση σε Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «σύμπτωμα πολιτικής υπανάπτυξης».  Λέει ο χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς: «Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συζητάμε ομαλά, θα πρέπει να αλλάξει τροπάρι. Νομίζει ότι «ριζοσπαστικός» λόγος είναι ο υβριστικός λόγος! Αυτό είναι σύμπτωμα πολιτικής υπανάπτυξης. Είναι σύμπτωμα δημοκρατικής ανωριμότητας. Είναι παιδαριώδες, για να το πω όσο πιο ήπια μπορώ. Κατανοητό ίσως για οργισμένους εφήβους. Όχι για πολιτική συμπεριφορά σε μια σύγχρονη δημοκρατία»

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.