ΣΑΝΤΟΣΜπορεί η συνολική εικόνα της Εθνικής, αλλά και της Κολομβίας να μην άξιζε για το 3-0 και οι περισσότεροι να χαρακτήρισαν «άδικο» το σκορ, ωστόσο, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, φάνηκε περισσότερο ρεαλιστής και στάθηκε στο βαρύ σκορ που θα πρέπει να διαχειριστεί ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του.

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη μετά την ήττα μας από την Κολομβία. Θα ήταν σαν να μην θέλαμε να δούμε κατάματα την αλήθεια. Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο ημίχρονο, αν εξαιρέσουμε την άτυχη φάση του γκολ, από ερκεί και πέρα κυριαρχίσαμε είχαμε κατοχή μπάλας, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και αν τα βάλουμε κάτω, το 1-0 ήταν άδικο στα πρώτα 45 λεπτά», ήταν το αρχικό σχόλιο του Πορτογάλου προπονητή, ο οποίος στη συνέχεια δεν έκρυψε την πίκρα του από την έκταση του σκορ:

«Ενώ λοιπόν μπήκαμε καλά στην επανάληψη, δεχτήκαμε ξανά ένα γκολ από λάθος αντίδραση σε κόρνερ, συνεχίσαμε με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Γκέκα, αλλά στο τέλος πρέπει να δεχτούμε ότι έχουμε χάσει με 3-0.

Υπάρχουν θετικά στοιχεία που κρατάμε, αλλά θα πρέπει να δεχτούμε ότι είναι μια βαριά ήττα και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε αυτό το αποτέλεσμα για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Σάντος απάντησε και στα παρακάτω θέματα:

Για τον Χολέμπας και τη φάση του πρώτου γκολ: «Δεν είναι θέμα Χολέμπας. Ξέρουμε τον Κουαδράδο ότι είναι πολύ καλός παίκτης οπότε δεν είναι θέμα μόνο του Χολέμπας. Έγιναν λάθη και τα πληρώσαμε».

Για το αν ήταν θέμα ψυχολογικό και δεχτήκαμε και τρίο γκολ:
«Κάποιοι παίκτες, όχι όλοι, δεν κατάλαβαν ότι παίζουν στο Μουντιάλ και ότι υπάρχει συνέχεια. Ότι υπάρχουν κι άλλα ματς. Δεν θέλω να τους κατηγορήσω. Δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσαμε αλλά κάναμε λάθη».

Για τη συνέχεια: «Δεν είναι τραγωδία. Είναι μια ήττα που δυσκολεύει την κατάσταση. Θα μιλήσω με τους παίκτες μου, θα δούμε τα λάθη μας για να διορθώσουμε την κατάσταση και στα δύο επόμενα ματς θα παρουσιαστούμε καλύτεροι»

Διαβάστε τα πάντα για το Μουντιάλ στο αφιέρωμά του in.gr.

Βασίλης Τοροσίδης: «Πλασματικό σκορ»

«Μετά το πέμπτο λεπτό και το γκολ που δεχθήκαμε, η Κολομβία δεν υπήρχε στο γήπεδο. Δεν μπορώ να πιστέψω πως χάσαμε με 3-0. Το σκορ πλασματικό, εμείς είχαμε ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του Φάνη.

Η ομάδα συνολικά πάντως έπαιξε καλά. Δεν θυμάμαι άλλοτε σε μεγάλη διοργάνωση να έχουμε τέτοια κατοχή, όταν έχεις κατοχή με τέτοια ομάδα όπως η Κολομβία δεν είναι εύκολο.

Στο ημίχρονο πιστέψαμε πως θα κερδίσουμε. Ήμασταν καλύτεροι αλλά μετά το 2-0 κάτσαμε, ειδικά και μετά το δοκάρι του Φάνη. Στο ποδόσφαιρο πρέπει και να σε θέλει. Σήμερα δεν μας ήθελε, αλλά δεν πειράζει συνεχίζουμε».

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Η ατυχία έχει παίξει μεγάλο ρόλο»

«Πιστεύω σήμερα ότι τα είχαμε όλα. Παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο, είχαμε 5-6 ευκαιρίες, όμως δε βάλαμε γκολ. Η Κολομβία με 1-2 ευκαιρίες πέτυχε 3 γκολ! Χάσαμε γιατί όταν δεχόμαστε γκολ και μετά δεν μπορούμε να σκοράρουμε σε 2-3 ευκαιρίες, τότε είναι δύσκολα τα πράγματα.

Είχαμε μεγαλύτερη κατοχή από την Κολομβία, και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά καμιά φορά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν χάνει η ομάδα, πάντα υπάρχει ευθύνη, πρέπει να δούμε τα λάθη μας. Όπως και στην πρεμιέρα του Euro, έτσι και τώρα η ατυχία έχει παίξει μεγάλο ρόλο».

Ορέστης Καρνέζης: «Χρειαζόμαστε νίκη με Ιαπωνία»

«Δεν αξίζαμε αυτή την κατάληξη, το σκορ δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι. Ολιγωρήσαμε δεχτήκαμε εύκολα γκολ και σε τέτοιο επίπεδο κοστίζει. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Για την εικόνα της Εθνικής: «Παρά το 3-0 που είναι βαρύ, δεν νομίζω πως η εικόνα μας ήταν για τρία γκολ, κάναμε τελικές είχαμε το δοκάρι σε ένα κρίσιμο σημείο, θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το ματς με την Ιαπωνία: «Χάσαμε το ένα παιχνίδι, πρέπει να τα δώσουμε όλα στο επόμενο. Μεγάλη επιτυχία που είναι εδώ, αλλά πρέπει να παλέψουμε και να νικήσουμε κι’ όλας».

Παναγιώτης Κονέ: «Είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου και για όλους τους συμπαίκτες μου, απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά η αδράνεια στη φάση του δεύτερου γκολ έκρινε το παιχνίδι. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στις πολύ καλές αποκρούσεις του τερματοφύλακα (Οσπίνα). Αν μειώναμε στο δοκάρι του Φάνη, ήμασταν σίγουροι ότι θα το “γυρίζαμε”».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.