ELBETIAΜε την Ελβετία να αναδεικνύεται νικήτρια στις καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που βρήκε την ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ να επικρατεί του Εκουαδόρ με 2-1 στο στάδιο «Γκαρίντσα» της Μπραζίλια.

Οι νοτιαμερικανοί προηγήθηκαν στο 22΄ με τον Ένερ Βαλένσια αλλά η ομάδα του Χίτσφελντ έφτασε στην ανατροπή με τον Μεχμέντι στο 48΄ και τον Σεφέροβιτς στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου.

Οι ομάδες ξεκίνησαν «διστακτικά» και επιφυλακτικά, με τους Ελβετούς να μη βρίσκουν διαδρόμους και να δοκιμάζουν κάποια μακρινά σουτ με τους Τζάκα (13΄), Σακίρι (16΄) και Ροντρίγκες (19΄), που όμως βρήκαν τον Ντομίνγκες σε ετοιμότητα.

Στο 22΄ όμως το στάδιο «Γκαρίντσα» της Μπραζίλια «εξερράγη» για το 1-0 του Εκουαδόρ από την κεφαλιά του Ένερ Βαλένσια, στο φάουλ του Αγιοβί. Η Ελβετία αύξησε την πίεσή της αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν στο σημείο που έπρεπε για να αποκρούσει την κεφαλιά του Μπεχράμι (34΄) και το σουτ του Ινλέρ (36΄).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Ελβετία, με τον νεοεισελθόντα Μεχμέντι να σκοράρει με κεφαλιά από κόρνερ στο 48΄ και το παιχνίδι να αποκτά πολύ γρήγορο ρυθμό. Στο 52΄ η κεφαλιά του Παρέδες έφυγε πάνω από το ελβετικό δοκάρι, στο 60΄ ο «κεραυνός» του Ένερ Βαλένσια πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 73΄ ο Σακίρι μπήκε στην περιοχή αλλά αντί πάσας σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 86΄ το φάουλ του Αρόγιο βρήκε στο τείχος και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Μπενάλιο που απέκρουσε δύσκολα. Τελικά, στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σεφέροβιτς, που επίσης είχε μπει ως αλλαγή (!), έκανε το 2-1 δίνοντας πολύ μεγάλη νίκη στην Ελβετία.

Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Κίτρινες: Τζουρού – Παρέδες

ΕΛβετία (Ότμαρ Χίτσφελντ): 1. Ντιέγκο Μπενάλιο, 2. Στέφαν Λίχτσταϊνερ, 5. Στιβ Φον Μπέργκεν, 8. Γκοκχάν Ινλέρ, 10. Γκρανίτ Τζάκα, 11. Βαλόν Μπεχράμι, 13. Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, 14. Βαλεντίν Στόκερ (46΄ 18. Αντμίρ Μεχμέντι), 19. Γιόσιπ Ντρμιτς (75΄ 9. Χάρις Σεφέροβιτς), 20. Ζοάν Τζουρού, 23. Σερντάν Σακίρι

Εκουαδόρ (Ρεϊνάλντο Ρουέδα): 22. Αλεξάντερ Ντομίνγκες, 2. Χόρχε Γκουάγκουα, 3. Φρίκσον Εράσο, 4. Χουάν Κάρλος Παρέδες, 6. Κριστιάν Νομπόα, 7. Τζέφερσον Μοντέρο (77΄ 9. Χοάο Ρόχας), 10. Βάλτερ Αγιοβί, 11. Φελίπε Καϊσέδο (70΄ 15. Μίκαελ Αρόγιο), 13. Ένερ Βαλένσια 16. Αντόνιο Βαλένσια, 23. Κάρλος Αρμάντο Γκρουέσο Αρμπολέδα

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.