Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα σχολεία τελειώνουν, το βάρος αυξάνεται;

15 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τα σχολεία τελείωσαν – επιτέλους! – αλλά το καλοκαίρι τα παιδιά μπορεί να κερδίσουν και κάτι λιγότερο επιθυμητό από τον άφθονο ελεύθερο χρόνο.

paidiΜε το τέλος της σχολικής χρονιάς τα παιδιά μπορεί να κερδίσουν και κάτι περισσότερο από τις ατελείωτες ώρες ελευθερίας: ανεπιθύμητο βάρος.

Μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου πολλά παιδιά βάζουν κιλά, ιδίως εκείνα που στη διάρκεια της χρονιάς ήταν υπέρβαρα και αγωνίζονταν να ελέγξουν το βάρος τους, σύμφωνα με επισκόπηση σχετικών ερευνών από τους επιστήμονες του Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών για πολλά παιδιά ελλοχεύει ο κίνδυνος της πρόσληψης βάρους με γρήγορο ρυθμό, αναφέρει η επικεφαλής ερευνήτρια Rebecca Franckle. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την ανάλυση επτά μελετών παιδιών ηλικίας 5-17 ετών και δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Preventing Chronic Disease.

Οι τάσεις αύξησης του βάρους ήταν πιο έντονες στους εφήβους, καθώς και σε όσους είχαν ήδη λίγα κιλά παραπάνω και προσπαθούσαν να τα χάσουν στη διάρκεια της χρονιάς. Οι περισσότερες ώρες καθιστικής ζωής με τη λήξη της σχολικής χρονιάς και η πρόσβαση στα παγωτά και διάφορα παχυντικά σνακ που αυξάνεται το καλοκαίρι αποτελούν μερικές από τις εξηγήσεις των ειδικών αναφορικά με αυτή την τάση.

vita

This entry was posted on Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2014 at 22:32 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply