Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η μυστική επιχείρηση «Ευρώ – SOS»

15 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Πώς οργανώθηκε η αποστολή των δισ. ευρώ στην Ελλάδα
BANK OF GREECEΟι σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν στην «αίθουσα 210» της Τράπεζα της Ελλάδος, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2012, νικούν και τη φαντασία του καλύτερου σκηνοθέτη θρίλερ.

Ναυλωμένα αεροπλάνα, κυρίως της Lufthansa, με πακεταρισμένα 50ευρα και 100ευρα έφταναν κρυφά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για να προμηθεύσουν τις τράπεζες με ρευστό, αφού είχαν ξεμείνει από την απόσυρση των καταθετών που ένιωθαν την αγωνία ότι θα έχαναν τα λεφτά τους, λόγω της φήμης ότι η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ.

Το σχέδιο και την εκτέλεση υπογράφει η Διοίκηση της Τράπεζα της Ελλάδος. «Το έλλειμμα ρευστού των τραπεζών έφτασε τα 3,5 δισ. ευρώ σήμερα (σ.σ 14 Ιουνίου 2012)», άκουσε ο διοικητής της Τράπεζας να του λέει ο στενός του συνεργάτης.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Προβόπουλος χλώμιασε. Οι τράπεζες δεν είχαν λεφτά να δώσουν στους καταθέτες τους και αυτό έπρεπε να μείνει μυστικό, για να μην προκληθεί ανεπανόρθωτος πανικός.

Αμέσως, συγκεντρώθηκαν τα μέλη της διαχείρισης κρίσεων στην «αίθουσα 210» της Τράπεζας της Ελλάδος. Μετά από μία σύσκεψη που θύμιζε «war room» (κέντρο επιχείρησης πολέμου) ο κ. Προβόπουλος επικοινώνησε με την ΕΚΤ για να ζητήσει να έρθει χρηματαποστολή με 5,5 δισ. ευρώ.

This entry was posted on Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2014 at 21:01 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply