Η Ολλανδία σκόρπισε την Ισπανία στους… 5 ανέμους

ολλανδια 2014Δεν ήταν εκδίκηση. Ήταν διασυρμός! Με γκολάρες βγαλμένες από total football, η Ολλανδία έβαλε κάτω την άμοιρη Ισπανία και την έκανε να νιώθει τυχερή που γλίτωσε… μόνο μια ξεγυρισμένη πεντάρα (5-1)!

Η «εκδίκηση» της Ολλανδίας για την ήττα της στον τελικό του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής από την Ισπανία ήρθε με τον πιο «βάναυσο» τρόπο. Οι «οράνιε» διέλυσαν τους κατόχους του τροπαίου στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ με 5-1, στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, πραγματοποιώντας ένα ονειρεμένο ξεκίνημα.

Δύο γκολ πέτυχαν οι Φαν Πέρσι (44΄, 72΄) και Ρόμπεν (53΄, 80΄), ενώ ο Φράι στο 64΄ είχε κάνει το 3-1. Οι «φούριας ρόχας» προηγήθηκαν με το πέναλτι-φάντασμα του Τσάμπι Αλόνσο στο 27΄.

Οι «φούριας ρόχας» άρχισαν να πιέζουν και στο 27΄ προηγήθηκαν. Ο Ντιέγκο Κόστα βρέθηκε στην περιοχή έπεσε κάτω από μαρκάρισμα του Ντε Φράι και ο Ριτσόλι που ήταν κοντά στην φάση υπέδειξε το πέναλτι.

Ο έμπειρος Ιταλός ρέφερι, όμως, υπέπεσε σε τραγικό λάθος, καθώς ο αμυντικός της Ολλανδίας δεν ακούμπησε το στράικερ των Ισπανών και χάρις στη λανθασμένη υπόδειξή του ο Τσάμπι Αλόνσο άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους. Ο Νταβίν Σίλβα, στο 43΄ απέτυχε να κάνει το 2-0 στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με το Σίλεσεν και στο 44΄ από τη βαθιά μπαλιά του Μπλιντ, ο Φαν Πέρσι με εξαιρετική κεφαλιά «έγραψε» το 1-1.

Οι «οράνιε» μπήκαν με πιο επιθετικό πνεύμα στο β΄ μέρος και στο 53΄ ο Ρόμπεν με άψογο κατέβασμα και πλασέ έφερε την πλήρη ανατροπή του σκηνικού (1-2). Στο 60΄ από το βολέ του Φαν Πέρσι, που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας και στο 64΄ η Ολλανδία έκανε το 3-1 με την κοντινή κεφαλιά του Ντε Φράι.

Προηγήθηκε, όμως, το επιθετικό φάουλ του Φαν Πέρσι πάνω στον Κασίγιας, που δεν υποδείχθηκε με αποτέλεσμα ο αμυντικός των «οράνιε» να σκοράρει από κοντά.

Το τραγικό λάθος του Κασίγιας στο 72΄ έδωσε τη δυνατότητα στον Φαν Πέρσι να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ολλανδών, αλλά η «μαύρη βραδιά» για την εθνική Ισπανίας δεν είχε τελειωμό, καθώς στο 80΄ ο Ρόμπεν με ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Κασίγιας – Ντε Γκούζμαν, Ντε Φράι, Φανμ Πέρσι

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): 1. Ικερ Κασίγιας, 22. Θέσαρ Αθπιλικουέτα, 15. Σέρχιο Ράμος, 3. Ζεράρ Πικέ, 18. Ζόρντι Άλμπα, 14. Τσάμπι Αλόνσο (62΄ 11. Πέδρο), 16. Σέρχιο Μπουσκέτς, 8. Τσάβι, 6. Αντρές Ινιέστα, 21. Νταβίντ Σίλβα (78΄ 10. Σεσκ Φάμπρεγας), 19. Ντιέγκο Κόστα (62΄ 9. Φερνάντο Τόρες)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ
(Λουίς φαν Γκάαλ): 1. Γιάσπερ Σίλεσεν, 2. Ρον Φλάαρ, 3. Στεφαν ντε Φράι (77΄ 13. Τζόελ Φέλτμαν), 4. Μπρούνο Μάρτινς Ίντι, 5. Ντάλει Μπλιντ, 6. Νάιτζελ ντε Γιονγκ, 7. Ντάριλ Γιάνμαατ, 8. Τζόναθαν ντε Γκούζμαν (62΄ 20. Τζορτζίνιο Βαϊναλντουμ), 11. Αριεν Ρόμπεν, 10. Γουέσλι Σνάιντερ, 9. Ρόμπιν Φαν Πέρσι (79΄ 17. Ζερμέν Λενς).

Το «ντέρμπι» των αουτσάϊντερ

Με στόχο να μπουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Μουντιάλ, Χιλή και Αυστραλία, αναμετριόνται στην 01:00 ξημερώματα του Σαββάτου, στο παιχνίδι ρίχνει την αυλαία στη δεύτερη μέρα του Μουντιάλ. Οι δύο αντίπαλοι θεωρούνται τα αουτσάϊντερ πίσω από την Ισπανία και την Ολλανδία, αμφότεροι όμως δεν παύουν να διατηρούν τις ελπίδες τους για να κάνουν την έκπληξη.

Ειδικότερα οι Νοτιοαμερικανοί, που διαθέτουν πολύ καλή επιθετική λειτουργία, παρουσιάζονται ιδιαίτερα φιλόδοξοι, παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν σ έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Στην Αυστραλία, ο Έλληνας ομογενής Άγγελος Ποστέκογλου, βρίσκεται στην φάση της δημιουργίας ενός συνόλου, ικανού, να παρουσιασθεί ανταγωνιστικό σε διεθνές επίπεδο.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 42.968 θεατών «Pantanal arena» της πόλης Κουϊάμπα και θα την διευθύνει ο Νουμανδιέζ Ντουέ από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Τα πρόσωπα κλειδιά του αγώνα ενδέχεται να αποδειχθούν ο Χιλιανός, Αλέξις Σάντσεζ και ο Τιμ Κέιχιλ για τα «καγκουρό», ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους, η Χιλή νίκησε τρεις φορές και η Αυστραλία μία.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.