Ένα κοριτσάκι οκτώ χρόνων από τη Βρετανία που είχε διαγνωστεί με μεταστατικό καρκίνο του εγκεφάλου, είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να τον νικήσει.

KARKINOS EGKEFALOYΠρόκειται για την Κλόντια Μπέρκιλ, από το Μάρκετ Ρέιζεν του Λίνκολνσιρ, που στην ηλικία των πέντε διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μεταστατικό πινεοβλάστωμα, με τους γιατρούς από το Ιατρικό Κέντρο Queens του Νότιγχαμ να της δίνουν μόνο λίγες εβδομάδες ζωής.

Η πεντάχρονη παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων του Νόττινχαμ, όπου υποβλήθηκε σε μια πειραματική ιταλική θεραπεία, η οποία συμπεριλάμβανε 44 δύσκολες συνεδρίες ακτινοθεραπείας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως, οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς της ότι ο καρκίνος έχει πλέον εξαφανιστεί από το σώμα της και δεν υπάρχουν ούτε «απομεινάριά» του στο αίμα της.

Βέβαια, το τίμημα των ακτινοθεραπειών, όπως εξήγησε και η μητέρα της ήταν μεγάλο, καθώς προκάλεσαν στη μικρή Κλόντια σημαντικές εγκεφαλικές βλάβες, ωστόσο η λύση αυτή ήταν μονόδρομος.

Το μεταστατικό πινεοβλάστωμα είναι ένας σπάνιος καρκίνος στην υπόφυση του εγκεφάλου, για τον οποίο προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.