Μια εγκληματική συμμορία που πιστεύεται ότι πραγματοποίησε τρεις ένοπλες ληστείες, με συνολική λεία έξι εκατομμυρίων δολαρίων, φαίνεται πως είναι πίσω από την εκτέλεση δυο ομογενών και μιας Ιταλίδας στη Μελβούρνη

ASTYNOMIA-AYSTRALIAΑν και οι εκτελέσεις αυτές έγιναν πριν πολλά χρόνια η αστυνομία της Βικτώριας φαίνεται πως μόλις τώρα άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι που ίσως οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.

Σ’ αυτό ίσως να βοηθήσει και το ποσό των δυο εκατομμυρίων δολαρίων, με το οποίο επικήρυξε η αστυνομία τους δολοφόνους δύο ομογενών. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μπέλια και τον Γιώργο Γερμανό. Από τους ίδιους δράστες πιστεύεται ότι σκοτώθηκε και η ιταλικής καταγωγής Μαριάνα Λανσιάνα.

Οι δυο ομογενείς συμπεριλαμβάνονται στα θύματα του θλιβερού απολογισμού του «πολέμου των συμμοριών» που συγκλόνισε τη Μελβούρνη και άφησε πάνω από τριάντα νεκρούς, ανάμεσά τους τουλάχιστον τέσσερις Ελληνοαυστραλούς, πολλούς τραυματίες και αρκετά άτομα στη φυλακή.

Ο Δημήτρης Μπελιάς, έπεσε νεκρός το 1999. Πυροβολήθηκε εν ψυχρώ με μία σφαίρα στο κεφάλι, σε πάρκινγκ. Φέρεται ότι είχε δημιουργήσει χρέη που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο δολάρια και αδυνατούσε να τα ξεπληρώσει.

Η δολοφονία του Γιώργου Γερμανού σε πάρκο είχε όλα τα χαρακτηριστικά μαφιόζικης εκτέλεσης (μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος). Δολοφονήθηκε το 2001. Ο 41χρονος ομογενής, παλιός αθλητής της άρσης βαρών και με διακρίσεις στην Αυστραλία, εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα.

Αν και πέρασαν πολλά χρόνια, έκτοτε η αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της να βρει τους δολοφόνους εκείνης της ταραγμένης περιόδου που ακόμα «ταλαιπωρεί» την κοινωνία της Μελβούρνης και απασχολεί τις διωκτικές και δικαστικές Αρχές.

news247

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.