Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μία οκτάχρονη ο πρώτος άνθρωπος που νίκησε το μεταστατικό καρκίνο εγκεφάλου

12 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ένα κοριτσάκι οκτώ χρόνων από τη Βρετανία που είχε διαγνωστεί με μεταστατικό καρκίνο του εγκεφάλου, είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να τον νικήσει.

KARKINOS EGKEFALOYΠρόκειται για την Κλόντια Μπέρκιλ, από το Μάρκετ Ρέιζεν του Λίνκολνσιρ, που στην ηλικία των πέντε διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μεταστατικό πινεοβλάστωμα, με τους γιατρούς από το Ιατρικό Κέντρο Queens του Νότιγχαμ να της δίνουν μόνο λίγες εβδομάδες ζωής.

Η πεντάχρονη παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων του Νόττινχαμ, όπου υποβλήθηκε σε μια πειραματική ιταλική θεραπεία, η οποία συμπεριλάμβανε 44 δύσκολες συνεδρίες ακτινοθεραπείας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως, οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς της ότι ο καρκίνος έχει πλέον εξαφανιστεί από το σώμα της και δεν υπάρχουν ούτε «απομεινάριά» του στο αίμα της.

Βέβαια, το τίμημα των ακτινοθεραπειών, όπως εξήγησε και η μητέρα της ήταν μεγάλο, καθώς προκάλεσαν στη μικρή Κλόντια σημαντικές εγκεφαλικές βλάβες, ωστόσο η λύση αυτή ήταν μονόδρομος.

Το μεταστατικό πινεοβλάστωμα είναι ένας σπάνιος καρκίνος στην υπόφυση του εγκεφάλου, για τον οποίο προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία.

onmed

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Ιουνίου, 2014 at 16:14 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply