Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Κόκκινη κάρτα στην παιδική εργασία»

12 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Διεθνή εκστρατεία με σύνθημα, «κόκκινη κάρτα στην παιδική εργασία» ξεκινά η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας. Μέτρα ζητεί η ΓΣΕΕ.

KATA THS PAIDIKHS ERGASIASΜε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, ζητεί από την ελληνική πολιτεία να λάβει μέτρα «για την προστασία της ελληνικής οικογένειας και κατ΄ επέκταση των ανήλικων μελών της», ενώ επισημαίνει ότι «μπορεί στη χώρα μας να μην υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την πραγματική παιδική εργασία, οι εκτιμήσεις όμως κάνουν λόγο για περίπου 100.000 ανήλικους εργαζόμενους».

«Είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί η σχολική διαρροή, να εξαλειφθεί η επαιτεία και η εργασία παιδιών στο δρόμο, να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η παρεμβατικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις διεθνείς συμβάσεις» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

thetoc

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Ιουνίου, 2014 at 13:01 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply