ΞΑΝΘΗΗ Ξάνθη επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού σε αγώνα μπαράζ που έγινε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” , κάνοντας την ανατροπή και παίζοντας με δέκα παίκτες για παραπάνω από 40 λεπτά και ανανέωσε το ραντεβού της με την πρώτη κατηγορία για 26η έκτη σερί χρονιά!

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 34΄ με γκολ του Γκούρμα και έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 48΄ λόγω αποβολής (απευθείας κόκκινη) του Μάνταλου, οι Ακρίτες κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να φτάσουν στη νίκη με σκόρερ τους Γούτα (45+3΄) και Ράνο (82΄).

Το ματς:
Πολύ κακό ήταν το ματς στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Η 20λεπτη καθυστέρηση της έναρξης αλλά και οι αρκετές διακοπές στα πρώτα λεπτά δεν επέτρεψαν στους παίκτες να βρουν ρυθμό. Τα δυνατά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν και το παιχνίδι ήταν εντελώς άναρχο, αφού βασική προτεραιότητα και των δύο προπονητών ήταν η διαφύλαξη του «μηδέν» στα μετόπισθεν.

Εκεί που η εικόνα του ματς έδειχνε πως δεν θα αλλάξει εύκολα ένα ξέσπασμα της Ξάνθης άλλαξε την κατάσταση. Οι Ακρίτες επιτέθηκαν με γρήγορες πάσες από τα δεξιά και προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στον Γκίτκο και τους αμυντικούς του. Ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε με πιο συντηρητικό τρόπο να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή, κατεβάζοντας λιγότερους παίκτες προς την εστία του Κυριακίδη. Τελικά η λύση δόθηκε από… μακριά για τους «ερυθρόλευκους» αφού το άπιαστο σουτ του Γκούρμα έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Παντέλη. Όλα κυλούσαν ιδανικά για τον Ολυμπιακό, αφού τα δοκάρια (43’ Κάλβο) δεν έκαναν τη χάρη στην Ξάνθη, όμως ο Γκίτκος στην τελευταία φάση του ημιχρόνου πιάστηκε στον ύπνο και δέχτηκε την ισοφάριση από κεφαλιά του Γούτα στο 45+3’.

Οδύσσεια για να ξεκινήσει και το δεύτερο ημίχρονο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αφού υπήρχε ένταση ανάμεσα στους παράγοντες των δύο ομάδων. Τελικά, όταν ο Σιδηρόπουλος βρήκε τη λύση, άλλαξαν και οι ισορροπίες στο ματς. Ο Μάνταλος αποβλήθηκε για χτύπημα εκτός φάσης στο 48ο λεπτό και «χάρισε» το αριθμητικό πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό Βόλου. Το παιχνίδι δεν είχε καθόλου ρυθμό, καθώς η Ξάνθη ήταν ιδιαίτερα προσεκτική μετά την κόκκινη κάρτα, ενώ η ομάδα του Νίκου Παντέλη αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη.

Με το πέρασμα των λεπτών, πάντως, η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά έδειχνε να πατάει καλύτερα. Οι Ακρίτες κράτησαν μακριά από την περιοχή τους αντίπαλους επιθετικούς, ενώ σταδιακά πήραν και την κατοχή της μπάλας ελέγχοντας τον ρυθμό. Ήταν εμφανές πως η Ξάνθη έψαχνε τη μισή ευκαιρία για να κάνει το 2-1. Τελικά το πλάνο… βγήκε αφού ο Ράνος δεν την σπατάλησε έπειτα από την εξαιρετική σέντρα του Κάλβο και στο 82’ με ωραία κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Γκίτκο. Ο Ολυμπιακός θόλωσε και έχασε σημαντικά λεπτά μέχρι να αντιδράσει, όμως στη μοναδική αλλά τεράστια ευκαιρία του ο Κυριακίδης είπε «όχι» στον Ιωάννου.

Το γκολ του Γκούρμα:

Το 1-1 από τον Γούτα:


Ολυμπιακός Βόλου – Ξάνθη (1-2) όλα τα γκολ και στιγμιότυπα:

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο, Μάνταλος, Μαρίν (55’ Ράνος), Μάρτινς, Σολτάνι

Στον πάγκο: Τσέμα, Χοσέμι, Σουάρες, Νάκας, Βάλλας, Τσαμούρης

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης, Μόνχε, Νικολιάς (76’ Μπρέσκα), Γκούρμα

Στον πάγκο:Γεωργίου, Κατσίκης, Κολομήτρας, Ιωάννου, Ντινόπουλος, Κεσίδης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

sport-fm, δολ, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.