Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέθανε σε ηλικία 123 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος – Δείτε με τι τρεφόταν…

11 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Στη Βολιβία…

ΒΟΛΙΒΙΑΟ άνθρωπος που ισχυριζόταν πως είχε ηλικία 123 ετών πράγμα που τον έκανε τον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο έφυγε από τη ζωή.

Πρόκειται για τον Καρμέλο Φλόρες, ιθαγενή από τη Βολιβία, ο οποίος ζούσε σε ένα χωριό κοντά στη λίμνη Τιτικάκα και σύμφωνα με διάφορα επίσημα έγγραφα που είχαν ως βάση το πιστοποιητικό της βάπτισής του, ήταν γεννημένος στις 16 Ιουλίου 1890.

Τα έγγραφα αυτά τέθηκαν υπό αμφισβήτηση επειδή η Βολιβία ξεκίνησε να εκδίδει επίσημα πιστοποιητικά γέννησης μόλις το 1940 και έτσι δεν υπήρχε δυνατότητα επιβεβαίωσης ή διάψευσης των όσων ανέφερε ο ηλικιωμένος Βολιβιανός.

Σύμφωνα με το Μega, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Καρμέλο Φλόρες είχε είπε πως το μυστικό της μακροζωίας του κρυβόταν στη διατροφή του με σπόρους κουινόα, μανιτάρια αλλά και στο μάσημα φύλλων κόκας.

Ο 123 ετών Βολιβιανός δεν κατάφερε ποτέ να ζήσει στην πρωτεύουσα της χώρας Λα Παζ καθώς τη θεωρούσε πολύβουη και είχε προτιμήσει να ζει στην καλαμένια καλύβα του στο χωριό του στις Άνδεις σε υψόμετρο 4.000 μέτρων.

This entry was posted on Τετάρτη, 11 Ιουνίου, 2014 at 22:25 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply