Η ΧΛΙΔΗ «ΕΔΕΣΕ» ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

ΣΚΟΡΠΙΟΣΑναψαν και πάλι τα φώτα της ροζ βίλας, είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο της τελευταίας των Ωνάση, της Χριστίνας. Το γενέθλιο πάρτι της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται ο Σκορπιός, ξύπνησε μνήμες των εποχών που η Χριστίνα συγκέντρωνε από όλα τα μέρη του κόσμου τους διάσημους φίλους της και «έκαιγαν το νησί»…

Αποψη του χώρου που η Κάτια

γιόρτασε τα γενέθλιά της. Διακρίνονται η σκηνή στην οποία ανέβηκαν οι Gogol Bordello και δεξιά ο τεχνητός καταρράκτης.

Στα χνάρια της βάδισε ακριβώς την περασμένη Τετάρτη 4 Ιουνίου και η Εκατερίνα, για χάρη της οποίας και ο Αλβέρτος του Μονακό, και η Σαρλότ Κασιράγκι αλλά και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μαζί με δεκάδες φίλες της 25χρονης κληρονόμου, γόνους ισχυρότατων Ρώσων επιχειρηματιών, και πολλοί άλλοι, πάτησαν στον Σκορπιό.

Αμερικανοί, Ρώσοι, Βρετανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες έδεσαν τα σκάφη τους γύρω από το θρυλικό νησί και θάμπωσε από τη χλιδή… το Ιόνιο. Περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ κόστισε συνολικά η γιορτή γενεθλίων, ενώ λέγεται ότι μόνο για το ντόπιο λευκαδίτικο κρασί ξοδεύτηκαν περί τα 50.000 ευρώ. Οι πληροφορίες για τη γιορτή και το τι συνέβη το βράδυ αυτό του Ιουνίου στον Σκορπιό είναι ελάχιστες έως σχεδόν ανύπαρκτες. Οι παπαράτσι ματαίως αναζητούσαν έστω κι ένα μικρό ενσταντανέ, κι όσοι από αυτούς τόλμησαν να πλησιάσουν εξεδιώχθησαν από τα σκάφη ασφαλείας του Ριμπολόβλεφ.

Ετσι όπως και τότε που κυνηγούσαν μανιωδώς μια φωτογραφία του Αριστοτέλη, της Χριστίνας, της Τζάκι και του Αλέξανδρου. Η ξανθιά Εκατερίνα φόρεσε ένα υπέροχο φόρεμα που λέγεται ότι ήταν αποκλειστικότητα των σχεδιαστών Dolce & Gabbana, μια «πριγκιπική» λευκή τουαλέτα με κατακόκκινα μεγάλα λουλούδια. Η ίδια η Εκατερίνα δήλωνε για τα γενέθλιά της προ ημερών στο περιοδικό «Ρaris Match»: «Για να εξυμνήσω τον Σκορπιό, την ομορφιά του τόπου, τη γενναιόδωρη φύση, σκέφτηκα να καλέσω εδώ περίπου 100 φίλους μου για τα 25α γενέθλιά μου».

«Ερωτευμένη με τον Σκορπιό» δήλωσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Paris Match η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα.

«Ερωτευμένη με τον Σκορπιό» δήλωσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Paris Match η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα.

Μόλις έσβησε τα 25 κεράκια της τεράστιας τούρτας, με τον πατέρα της Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, τους συγγενείς και τους φίλους να της τραγουδούν το «Happy birthday», οι σειρήνες από το γιοτ της οικογένειας, το «My Anna», συγχρονισμένες και με τις υπόλοιπες των φιλικών σκαφών, άρχισαν να σφυρίζουν ταράζοντας τη γαλήνη του Μεγανησίου. Ηταν μια φαντασμαγορική βραδιά και το Μεγανήσι φωτίστηκε από τους προβολείς του χορού. Για όσους το έζησαν… η νύχτα έγινε μέρα. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, που βρέθηκε στο νησί με τα ανίψια του Σαρλότ, Αντρέα και Πιερ, ύψωσε το ποτήρι του με τη γαλλική σαμπάνια για να ευχηθεί στην εορτάζουσα λέγοντάς της: «Αγαπητή Εκατερίνα, σου εύχομαι υγεία και ευτυχία. Να είσαι πάντα όμορφη, δυνατή, χαρούμενη και να μας χαρίζεις τέτοιες βραδιές».

Χωρίς την Μπιγιονσέ

Ειδικές κατασκευές στήθηκαν σε μία από τις μαρίνες του νησιού.

Ειδικές κατασκευές στήθηκαν σε μία από τις μαρίνες του νησιού.

Η μουσική των DJs εναλλασσόταν με αυτήν που έφθασε αποκλειστικά για την Κάτια από τη Νέα Υόρκη. Στο πάρτι έπαιξαν οι διάσημοι Gogol Bordello, που αποτελούν ένα πολυφυλετικό πανκ συγκρότημα από την ανατολική Νέα Υόρκη. Η μουσική της μπάντας είναι επηρεασμένη από τη μουσική των Ρομά, καθώς ο πυρήνας των μελών της κατάγεται από την Ανατολική Ευρώπη. Κυρίαρχα όργανα στη μουσική τους αποτελούν το ακορντεόν και το βιολί. Το συγκρότημα ήρθε αποκλειστικά για την Κάτια. Παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες μέρες, ποτέ δεν έφτασε στο νησί η Μπιγιονσέ ή η Lady Gaga ή κάποιο άλλο μεγάλο όνομα της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Το σκηνικό για όσους είχαν πάρει τη λαμπερή πρόσκληση και το είδαν χαρακτηρίστηκε μυθικό. Φωτορυθμικά και μουσικοί οι οποίοι είχαν φθάσει ειδικά από τα μεγάλα κλαμπ της Ιμπιζα και του Μόντε Κάρλο, πίστες χορού, και τεχνητοί καταρράκτες που στήθηκαν λίγο πριν από την παραλία, δημιούργησαν το παραμύθι της Εκατερίνα. Για να στηθεί αυτό το πάρτι εργάστηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι, ντόπιοι και μη. Ανάμεσά τους και κορυφαίοι διοργανωτές εκδηλώσεων που ήρθαν αποκλειστικά για τα γενέθλια από το Μονακό.

Οι επισκέπτες μετακινούνταν στο νησί με τουριστικά τρενάκια.

Οι επισκέπτες μετακινούνταν στο νησί με τουριστικά τρενάκια.

Στα τραπέζια η ρωσική με την ελληνική και τη γαλλική κουζίνα δέθηκαν. Δεν έλειψαν όμως και οι ψαρομεζέδες από τις ψαροταβέρνες του Μεγανησίου. Σαμπάνιες, φράουλες, κοκτέιλ, κρασί και φυσικά βότκες, αγαπημένες στους Ρώσους, πηγαινοέρχονταν από τους σερβιτόρους μέχρι τις 3 το πρωί. Δεκάδες τσιγγάνικα βιολιά αντηχούσαν στον αέρα πέριξ της ροζ βίλας. Η πρόσκληση περιελάμβανε το περίφημο «κυνήγι του θησαυρού», καθώς και ειδικό πρόγραμμα για «Sea, fun & sport» στον Σκορπιό. Ανάμεσα στις εκπλήξεις που είχαν επιφυλάξει οι οικοδεσπότες ήταν ένα θαλάσσιο θέαμα με ακροβάτες που έκαναν τις φιγούρες τους πάνω σε τζετ σκι. Μεταξύ άλλων οι καλεσμένοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και μεταμφιέστηκαν σε πειρατές για τις ανάγκες του «κυνηγιού θησαυρού», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην ακτή.

Την Τρίτη το βράδυ, που είχαν φθάσει ήδη οι φίλες της Ρωσίδας, έγινε εκθαμβωτικό πάρτι με τον τίτλο «Imaginarium», ενώ την Πέμπτη, που ευτυχώς γι’ αυτούς ο καιρός καλυτέρεψε, κολύμπησαν στις παραλίες του νησιού σε ένα μεγάλο και άψογα σχεδιασμένο beach party. Οι «rich and famous» καλεσμένοι έφθαναν είτε στο Ακτιο και από εκεί μεταφερόντουσαν με ελικόπτερο στο νησί είτε απευθείας στον Σκορπιό. Οι περισσότεροι έμειναν στο κρουαζιερόπλοιο «Seabourn Spirit», μήκους 133 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων, και σε ένα δεύτερο, το «Domino», μήκους 41 μέτρων, που αγκυροβόλησαν εκεί που άλλοτε άραζε το «Χριστίνα». Επιθυμία της Ριμπολόβλεβα ήταν οι καλεσμένοι της αντί για δώρα να προσφέρουν χρήματα, που θα υποστηρίξουν τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν παιδιά στη Λευκάδα και την Ελλάδα.

Βάρκες έξω από το πλωτό ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι καλεσμένοι.

Βάρκες έξω από το πλωτό ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι καλεσμένοι.

Η ασφάλεια
Τα μέτρα ασφαλείας και τις τρεις ημέρες ήταν δρακόντεια. Τα μέλη του πολυάριθμου προσωπικού αναγκάστηκαν να φορέσουν βραχιολάκια τα οποία έφεραν ειδικό τσιπ εντοπισμού. Οι άντρες που αποτελούσαν την ομάδα σεκιούριτι πάνω στο νησί μπορούσαν έτσι να εντοπίζουν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται τα μέλη του προσωπικού. Δεν δίστασαν μάλιστα να κυνηγήσουν φωτορεπόρτερ ο οποίος προσπάθησε να εισχωρήσει στον Σκορπιό.

Ακόμη και ο λιμενάρχης Λευκάδας με ανακοίνωσή του απαγόρευσε για το χρονικό διάστημα από 2-6-2014 έως τα μεσάνυχτα της 5-6-2014 την είσοδο, την αγκυροβολία, ακόμη και την προσέγγιση περιμετρικά της ακτής των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι από σκάφη σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

Οι άνδρες ασφαλείας ήταν συνεχώς με έναν ασύρματο στο χέρι.

Οι άνδρες ασφαλείας ήταν συνεχώς με έναν ασύρματο στο χέρι.

Κι όλα αυτά για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής του ιδιοκτήτη του νησιού, της οικογένειάς του, καθώς και των προσκεκλημένων στο πάρτι γενεθλίων της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα, μέτρα που προκάλεσαν μέχρι και ερώτηση στη Βουλή!

Η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα στη συνέντευξή της στο διεθνούς φήμης περιοδικό με τίτλο «La nouvelle muse de Skorpios» («Η καινούργια μούσα του Σκορπιού») δήλωσε «ερωτευμένη» με τον Σκορπιό και φωτογραφήθηκε πάνω στο νησί. Σε μία από αυτές τις φωτογραφίες διακρίνεται πίσω το γιοτ της οικογένειας που είναι αφιερωμένο από τον πατέρα στις κόρες του.

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian@pegasus.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕΣΣΗΝΗ (lefkadaweb.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.