ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ…

ΣΑΜΑΡΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΜερικές ώρες απομένουν για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και έπειτα από ζυμώσεις περίπου δύο εβδομάδων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται να έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που θα συνθέσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του προσώπου που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών, στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει «κλειδώσει» και πιθανώς πρόκειται για μη κοινοβουλευτικό πρόσωπο.

Οσο για τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια, τα σενάρια και η ονοματολογία δίνουν και παίρνουν με τις τελευταίες πληρφορίες να αναφέρουν ότι υπό μετακίνηση είναι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο Κωστής Χατζηδάκης, καθώς και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το Έθνος, από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή στην κυβέρνηση του Ανδρέα Λοβέρδου, σε άγνωστο ακόμη χαρτοφυλάκιο, ενώ αμετακίνητοι φαίνεται ότι θα παραμείνουν οι Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Φ. Γεννηματά και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Γ. Μιχελάκης, εάν δεν παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών, είναι πιθανό να διαδεχτεί τον κ. Νίκο Δένδια και τη θέση του να πάρει στέλεχος προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα ο κ. Π. Κουκολόπουλος.

Τέλος, στο επίπεδο των αναπληρωτών υπουργών και των υφυπουργών, οι αλλαγές αναμένεται να είναι σαρωτικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.