ΓΚΛΑΜΟΥΡ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ «ΔΙΕΘΝΗ» ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ

Ο Τζόσουα Φινκ παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Φιλίπα Πέροβιτς, στο πολυτελές Amanzoe.Ο Λόρεν Ντάνιελ (ή Λάρι) Φινκ, γνωστός διεθνώς και ως «ο πρίγκιπας της Γουόλ Στριτ», επέλεξε την Ελλάδα και το ξενοδοχείο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι για τον γάμο του γιου του, Τζόσουα με την πανέμορφη σερβικής καταγωγής Φιλίπα Πέροβιτς ο οποίος τελέστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο συγκεντρώνοντας τη διεθνή επιχειρηματική ελίτ.

Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της BlackRock του μεγαλύτερου πολυεθνικού ομίλου επενδύσεων, τον οποίο είχε προσλάβει και η Τράπεζα της Ελλάδας για τον ποιοτικό έλεγχο των δανειακών χαρτοφυλακίων των εγχώριων τραπεζών. Ο 62χρονος Φινκ συγκαταλέγεται στη λίστα του Forbes με τους ισχυρότερους άνδρες του πλανήτη και μέσω της BlackRock χειρίζεται επενδύσεις που ξεπερνούν τα 4,4 τρισ. δολάρια…

Προκειμένου να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα ο κ. Φινκ έκλεισε για 4 ημέρες όλο το Amanzoe, έφερε από τη Νέα Υόρκη μια… στρατιά άνδρών ασφαλείας και ζήτησε από τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου αλλά και του εστιατορίου «Ταρσανάς» στις Σπέτσες (φιλοξένησε το ένα πάρτι) να υπογράψουν ρήτρα εμπιστευτικότητας. Ετσι οι άνθρωποι του Amanzoe τηρούν μέχρι και σήμερα «σιγήν ιχθύος» για το γεγονός.

Η επιλογή του πολυτελούς resort στην Αργολίδα δεν ήταν τυχαία. Πέρυσι το ζευγάρι είχε έρθει στο Πόρτο Χέλι, ερωτεύτηκε την περιοχή και αγόρασε μια από τις παραθαλάσσιες βίλες του Amanzoe.

Οι 150 καλεσμένοι από τη Νέα Υόρκη, το Κολοράντο, το Λονδίνο, τη Μόσχα και από διάφορα μέρη του κόσμου άρχισαν να φτάνουν -αρκετοί με λίαρ τζετ- από το πρωί της Πέμπτης 29 Μαΐου στην Ελλάδα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα, ενώ ακολούθησε δείπνο στον κήπο του ξενοδοχείου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα, ενώ ακολούθησε δείπνο στον κήπο του ξενοδοχείου.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο γιος του Φίλιππου Νιάρχου, Σταύρος, με την πανέμορφη Αυστραλέζα φίλη του και διάσημο μοντέλο Τζέσικα Χαρτ, ο πάμπλουτος Ματ Ροκφέλερ, ο ιδιοκτήτης του Amanzoe Μίλτος Καμπουρίδης με τη σύζυγό του Μαρίνα Βερνίκου, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Nτάνιελ Λόεμπ και αφεντικό του fund, Third Point (η περιουσία του ξεπερνά τα 2,2 δισ. δολάρια) και σημαντικά ακόμα επιχειρηματικά ονόματα.

Το δείπνο στις Σπέτσες

Οι γονείς του Τζόσουα, Λάρι και Λόρι Φινκ. Μάλιστα, ο πατέρας του γαμπρού εξέπληξε τους πάντες, καθώς τέλεσε ο ίδιος τον γάμο.

Οι γονείς του Τζόσουα, Λάρι και Λόρι Φινκ. Μάλιστα, ο πατέρας του γαμπρού εξέπληξε τους πάντες, καθώς τέλεσε ο ίδιος τον γάμο.

Την Παρασκευή το βράδυ οι καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο εστιατόριο «Ταρσανάς» στις Σπέτσες όπου δόθηκε ένα καθαρόαιμο ελληνικό γλέντι με ντόπιες γεύσεις, συγκροτήματα παραδοσιακών χορών και σπάσιμο πολλών πιάτων όταν το κέφι έφτασε στο αποκορύφωμά του. Το πρωί του Σαββάτου οι μελλόνυμφοι διοργάνωσαν ένα χαλαρό beach party στην ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου, το οποίο όμως δεν κράτησε ως αργά μιας και οι κυρίες ήθελαν να ετοιμαστούν για την τελετή που είχε προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα. Η οικογένεια του γαμπρού είναι εβραϊκής καταγωγής και τον γάμο τέλεσε ο ίδιος ο Λάρι Φινκ, εκπλήσσοντας του πάντες.

Ακολούθησε καθιστό δείπνο στον κήπο με θέα τη θάλασσα. Το μενού περιελάμβανε ψάρι, κρέας και ελληνικές σπεσιαλιτέ, ενώ το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε και ο μεγαλοεπενδυτής Ντάνιελ Λόεμπ, η περιουσία του οποίου αγγίζει τα 2,2 δισ. δολάρια.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε και ο μεγαλοεπενδυτής Ντάνιελ Λόεμπ, η περιουσία του οποίου αγγίζει τα 2,2 δισ. δολάρια.

Οι καλεσμένοι άρχισαν να αποχωρούν από την Κυριακή για διάφορους προορισμούς με τις καλύτερες εντυπώσεις ? επαναλαμβάνοντας με ενθουσιασμό πως η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου. Ορισμένοι μάλιστα, επειδή ήταν προσκεκλημένοι και στο πάρτι γενεθλίων της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα στον Σκορπιό, παρέτειναν την παραμονή τους και μεσοβδόμαδα πέταξαν απευθείας με ελικόπτερο για το πανέμορφο νησί του Ιονίου.

«ΧΡΥΣΗ» ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Ο γαμπρός, η νύφη και ο μάνατζερ των 4,4 τρισ. $

Πέρυσι, το ζευγάρι είχε αγοράσει μία από τις υπερπολυτελείς παραθα-λάσσιες βίλες του Amanzoe.

Πέρυσι, το ζευγάρι είχε αγοράσει μία από τις υπερπολυτελείς παραθα-λάσσιες βίλες του Amanzoe.

Ο 36χρονος Τζόσουα Φινκ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (όπως και η νύφη) και εργάζεται στην επενδυτική εταιρεία (fund) Enso Capital, της οποίας ένα μεγάλο ποσοστό ανήκει στην οικογένειά του. Ο νεαρός Φινκ έχει κληρονομήσει το επιχειρηματικό ταλέντο του πατέρα του, αφού κατάφερε να αυξήσει κατά 80% τα τελευταία χρόνια τα κέρδη της Enso με επενδύσεις σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως σε ορυχεία χαλκού στη μέση της ζούγκλας του Κονγκό, σε μεταλλεία χρυσού στην Κολομβία, σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στον Αμαζόνιο στη Βραζιλία κ.ά. Η εντυπωσιακή Φιλίπα Πέροβιτς είναι σερβικής καταγωγής και εργάζεται στην επενδυτική εταιρεία Och-Ziff Capital Management. Οσοι τη γνώρισαν περιγράφουν μια έξυπνη κοπέλα, η οποία διαθέτει πτυχίο στις διεθνείς σχέσεις και στις τέχνες και μεταπτυχιακό στα οικονομικά και το μάνατζμεντ.

«Βασιλιάς» των CEOs

Μεταξύ των καλεσμένων του γάμου ήταν ο Μίλτος Καμπουρίδης με τη σύζυγό του Μαρίνα Βερνίκου

Μεταξύ των καλεσμένων του γάμου ήταν ο Μίλτος Καμπουρίδης με τη σύζυγό του Μαρίνα Βερνίκου

Χωρίς αμφιβολία είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο (χειρίζεται επενδύσεις 4,4 τρισ. δολάρια). Σχεδόν κάθε χρόνο κερδίζει τον τίτλο του πιο επιτυχημένου CEO, ενώ η επιρροή του είναι διεθνής. Εκείνον συμβουλεύονται οι κυβερνήσεις και οι ισχυρότερες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Σουηδίας, της Γερμανίας, της General Electric, της JP Morgan Chase κ.ά. Μάλιστα οι αποφάσεις και οι κινήσεις του Φινκ επηρεάζουν τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις εκατομμυρίων εργαζομένων, οι οποίες υπάγονται στο υπό διαχείριση ενεργητικό της BlackRock.

Γεννημένος το 1952 σε μια εβραϊκή οικογένεια στο Βαν Νάις στην Καλιφόρνια (ο πατέρας του διατηρούσε κατάστημα υποδημάτων, ενώ η μητέρα του ήταν καθηγήτρια Αγγλικών) ο Λάρι Φινκ διαθέτει αξιόλογες σπουδές και MBA από το UCLA Anderson School of Management. Το 1976 ξεκίνησε την καριέρα του στην επενδυτική τράπεζα First Boston στη Νέα Υόρκη. Το 1988 έγινε συνιδρυτής της πολυεθνικού ομίλου επενδύσεων BlackRock (δημιουργήθηκε υπό τη σκέπη του The Blackstone Group), καταλαμβάνοντας τις θέσεις του διευθυντή και διευθύνοντος συμβούλου (CEO). Οταν το 1994 η BlackRock διαχωρίστηκε από την Blackstone ο Φινκ διατήρησε και τις δύο θέσεις του. Το 1999 η BlackRock μπήκε στο Χρηματιστήριο και έκτοτε έχει παρουσιάσει μια απίστευτη πορεία.

Ο Σταύρος Νιάρχος με τη φίλη του Τζέσικα Χαρτ.

Ο Σταύρος Νιάρχος με τη φίλη του Τζέσικα Χαρτ.

Το 2006 ο Φινκ καθοδήγησε τη συγχώνευση με τη Merrill Lynch διπλασιάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία του χαρτοφυλακίου διαχείρισης της εταιρείας του. Λίγο αργότερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάστηκε με την BlackRock για να βοηθήσει στην εξυγίανση μετά την οικονομική κατάρρευση του 2008.

Τον Δεκέμβριο του 2009, η BlackRock εξαγόρασε την Barclays Global Investors (έχει επίσης μεταξύ άλλων εξαγοράσει τις Quellos και State Street) και έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον πλανήτη αλλά και διαχείρισης κινδύνων.

Ο Φινκ πέρα από την επιχειρηματική του δράση είναι μέλος στο ΔΣ των επιτρόπων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης αλλά και σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Είναι παντρεμένος από τα μέσα της δεκαετία του ’70 με τη Λόρι Φινκ, με την οποία, εκτός από τον Τζόσουα, έχει ακόμα αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη. Το ζευγάρι διαθέτει σπίτια στο Μανχάταν, στο προάστιο Νορθ Σάλεμ στη Νέα Υόρκη και στο Κολοράντο.

 

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
magdaliveri@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.