ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 36 ΕΤΩΝ

ΦερναντάοΘρηνεί η Βραζιλία τον χαμό του 36χρονου Φερναντάο, πρώην ποδοσφαιριστή της Ιντερνασιονάλ και της Μαρσέιγ, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη τα ξημερώματα- για άγνωστους προς το παρόν λόγους- στην κεντρική Βραζιλία. Κανείς από τους 5 επιβαίνοντες δεν βγήκε ζωντανός.

«Θλίβομαι για τον θάνατο του Φερναντάο, ενός ήρωα για όλους τους οπαδούς της Internacional και όλους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Στο γήπεδο ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής, εκτός γηπέδου ήταν παράδειγμα ανθρώπου και χαρακτήρα» έγραψε στο twitter, η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, οπαδός και η ίδια της Internacional.

Σύμφωνα με το “Έθνος” , ο  36χρονος Βραζιλιάνος Φερνάντο Λούσιο ντα Κόστα, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, αγωνίστηκε για τρία χρόνια (2001-04) στη Μαρσέιγ και στη συνέχεια είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Τουλούζ, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Internacional του Πόρτο Αλέγκρε.

Εκεί έζησε τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, κατακτώντας το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων το 2006, ενώ είχε συνολικά 190 εμφανίσεις και σκόραρε 77 γκολ το διάστημα 2004-2008. Το 2012 επέστρεψε για ένα μικρό διάστημα στην Internacional ως προπονητής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.