Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Νονός» της Καμόρα: «Δεν θυμάμαι πόσους έχω σκοτώσει»

8 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΥ»

italia -mafiaΈνας από τους πιο ισχυρούς Ιταλούς μαφιόζους, ο οποίος αποφάσισε πρόσφατα να συνεργασθεί με τις αρχές, στην πρώτη κατάθεση του χθες στο δικαστήριο παραδέχθηκε με κυνισμό πως δεν μπορεί να θυμηθεί πόσους ανθρώπους έχει σκοτώσει.

Διέπραξα πολλούς φόνους, δεν μπορώ να τους θυμάμαι όλους“, είπε ο νονός στους δικαστές στη Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε, κοντά στη Νάπολη. Κατέθεσε μέσω τηλεδιάσκεψης από μυστική τοποθεσία όπου βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία.

Ο Αντόνιο Ιοβίνε, 49 χρόνων, είναι το πιο σημαντικό μέλος της Καμόρας, του ναπολιτάνικου κλάδου της ιταλικής μαφίας, που συνεργάζεται με τις αρχές. Μέλος της τρομερής μαφιόζικης οικογένειας Καζαλέζι, συνελήφθη το 2010 αφού κατόρθωνε επί 16 χρόνια να διαφεύγει.

Άρχισα να συνεργάζομαι για να έχω μια καλύτερη ζωή, να αλλάξω τη ζωή μου“, είπε ο Ιοβίνε. Όταν αποφάσισε να μιλήσει, τον μετέφεραν από τη φυλακή υψηλής ασφαλείας όπου κρατούνταν και την οποία φέρεται ότι δεν μπορούσε να υποφέρει επειδή πάσχει από κλειστοφοβία.

Ο Ιοβίνε θυμήθηκε την τελετή της μύησής του στην Καμόρα, το 1985: “Τρύπησαν το δάχτυλό μου και έριξαν λίγες σταγόνες αίμα σ’ ένα εικόνισμα. Έδωσα όρκο πίστης τον οποίο δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά στον οποίο ορκίσθηκα να μην προδώσω την οικογένεια“.

Ο Ιοβίνε, ο οποίος επονομαζόταν “ο’ νίνο” -“το παιδί” στη ναπολιτάνικη διάλεκτο- εξαιτίας της νεανικής εμφάνισής του, ανέβηκε στις τάξεις τις Καμόρα και έγινε ο “υπουργός Οικονομίας” της οργάνωσης, επιβλέποντας από τη θέση αυτή την επένδυση σε νόμιμες επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επί της «θητείας» του, η Καμόρα επεξέτεινε την εμβέλειά της σ’ όλη την Ιταλία και την Ευρώπη, αγοράζοντας εστιατόρια, ξενοδοχεία και διεισδύοντας σε συμβόλαια για δημόσια έργα, ενώ είχε επίσης την επικερδέστατη διαχείριση των τοξικών απορριμμάτων στην Καμπανία, την περιοχή γύρω από τη Νάπολη.

Οι αρχές ελπίζουν πως ο εν λόγω μαφιόζος θα αποκαλύψει τις υψηλού επιπέδου πολιτικές και επιχειρηματικές διασυνδέσεις που επέτρεψαν στην Καμόρα να ευημερεί επί δεκαετίες. Στο δικαστήριο ο Ιοβίνε επιβεβαίωσε πως ήταν σε τακτική επαφή με επιχειρηματίες και δημάρχους από την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη πως μέχρι το 2010 είχε στη διάθεσή του 100.000 ευρώ το μήνα για τις προσωπικές ανάγκες του και για να πληρώνει τους ανθρώπους του, καθώς και τις οικογένειες των φυλακισμένων μελών της Καμόρα.

έθνος

This entry was posted on Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2014 at 13:15 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply