Ποντικοφάρμακο, χρώμα για τοίχους, αντιψυκτικά, διαλυτικό μπογιάς και μερικά άλλα συστατικά έχουν βρεθεί σε πλαστά χάπια, μία αγορά, που αγγίζει τα 75 δις δολάρια τον χρόνο.

FARMAKAΤο σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας που αφορά σε πλαστά χάπια τα οποία διατίθενται από το διαδίκτυο ή από άλλα περίεργα και μη νόμιμα σημεία πώλησης επαναφέρει για ακόμη μία φορά το περιοδικό TIME, εφιστώντας μας την προσοχή για το πόσο υποψιασμένοι πρέπει να είμαστε όταν προβαίνουμε σε μία αγορά που αφορά ειδικότερα, φαρμακευτικά σκευάσματα, δηλαδή φάρμακα για να γίνουμε καλά.

Επιπλέον, μόλις πριν μερικές ημέρες, στις 5 Ιουνίου δηλαδή, σύμφωνα με το ΤΙΜΕ, ο κόσμος γιόρτασε την Ημέρα κατά των Απομιμήσεων και λέγοντας κόσμο, εννοούμε έναν λιγότερο γνωστό συνασπισμό που περιλαμβάνει άτομα επικεφαλής ατόμων σε ρυθμιστικές αρχές και δικηγόρων, οι οποίοι γιορτάζουν την ήσυχη μάχη τους ενάντια στους δημιουργούς των πλαστών φαρμάκων.

Μερικά από τα πλαστά φάρμακα της αγοράς των 75 δις δολαρίων χτυπούν την παγκόσμια αγορά κάθε χρόνο, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι «Τα εν λόγω χάπια, έχουν συχνά brand names χαραγμένα στο εξωτερικό, και χημικά (μη ισορροπημένα) συστατικά στο εσωτερικό τους που στην καλύτερη περίπτωση είναι αναποτελεσματικά και στην χειρότερη τοξικά».

Το ερώτημα είναι πόσο τοξικά είναι αυτά τα φάρμακα. Στοιχεία από ένα γράφημα που δημοσιεύει το TIME, δείχνει την πλήρη σάρωση των ρύπων που οι αξιωματούχοι υγείας έχουν ανακαλύψει κατά την διάρκεια των ετών. Το ουράνιο φυσικά είναι η χειρότερη περίπτωση σεναρίου.

Πραγματικά ποσοστά μόλυνσης είναι δύσκολο να μετρηθούν σε μία βιομηχανία που αποφεύγει τον έλεγχο. Μια πρόχειρη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας διαπίστωσε ότι το 73% των πλαστών φαρμάκων που περιέχονται είτε σε λάθος συστατικό, σε λάθος δοσολογία, είτε σε κάποιο μη ενεργό συστατικό ενώ το 8% ήταν δεμένο με ακαθαρσίες και ρυπαντές. Μόνο το 15% περιείχαν την σωστή δόση και το σωστό συστατικό.

Τα παραπάνω είναι μερικά απογοητευτικό στοιχεία για να συλλογιστεί κάποιος σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της πλαστογραφίας και των απομιμήσεων, ή οποιαδήποτε ημέρα το internet προσφέρει χάπια σε πολύ χαμηλές τιμές.

Την ίδια ώρα, η Ημέρα αυτή, αποτελεί για όλους ένα καμπανάκι προκειμένου να μας αφυπνίσει για το πόσο πρέπει να προσέχουμε την πολύτιμη υγεία μας και να μην την θυσιάζουμε στο βωμό ενός εξωφρενικά χαμηλού σκευάσματος, μη ασφαλούς το οποίο διακινείται μη νόμιμα και δημιουργεί προβλήματα τόσο στον ασθενή, όσο και στην οικονομία.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.