ΟΑΕΕΕναν τρόπο για να εξομαλυνθεί ο δύσκολος δρόμος που έχουν μπροστά τους οι καινούριοι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιτηδευματίες εξετάζει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόταση για τριετή αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, ως μία απάντηση στην υψηλή ανεργία με την οποία είναι αντιμέτωποι ιδιαίτερα οι νέοι.

Αυτή τη στιγμή, όσοι θέλουν να ανοίξουν τη δική τους δουλειά ουσιαστικά αποθαρρύνονται από τις ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν τα 200 ευρώ το μήνα, το φόρο εισοδήματος που υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% ή 26% και από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Η πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», περιλαμβάνει και προσαρμογή της φορολογικής πολιτικής ώστε να δημιουργηθεί ελκυστικό περιβάλλον για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με αυτή, όπως αναφέρουν οι εισηγητές της πρότασης, θα δοθεί η απαραίτητη ώθηση στους νέους επαγγελματίες τα τρία πρώτα χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσουν το «όνομά τους» στην αγορά, χωρίς να συσσωρεύονται οικονομικές εκκρεμότητες.

Μετά από τη συμπλήρωση της τριετίας που θα έχουν αναστολή καταβολής εισφορών, θα τους δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν σε αναδρομική αναγνώριση του ασφαλιστικού χρόνου έτσι ώστε και η τριετία να συνυπολογίζεται στα «συντάξιμα» έτη και ο ΟΑΕΕ να εισπράξει τα «διαφυγόντα έσοδα».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.