Εναλλακτικοί τρόποι για να ενισχύστε το εισόδημά σας στη σημερινή δύσκολη εποχή

DOULEIA APO TO SPITIΜε την ανεργία στην Ελλάδα να προσεγγίζει το 30% και την υποαπασχόληση να υποχρεώνει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους να ζουν με ελάχιστα χρήματα, κάθε ευκαιρία να κερδίσει κανείς λίγα χρήματα είναι πολύτιμη.

Άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρία μένουν εκτός αγοράς απλώς επειδή δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Πώς μπορεί αυτή η γνώση να διοχετευτεί σε κάτι παραγωγικό και κερδοφόρο χωρίς να υπάρχει ανάγκη να μας προσλάβει κάποιος;

Η λύση είναι να εκμεταλλευτείτε τις γνώσεις και τις ικανότητές σας και να τις πουλήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Καμία από τις παρακάτω λύσεις δεν θα σας κάνει πλούσιους, ούτε θα σας εξασφαλίσει μεγάλο και σταθερό εισόδημα.

Μπορεί όμως να γίνει μια λύση που θα σας στηρίξει στη δύσκολη αυτή εποχή, ενώ η εμπειρία που θα αποκτήσετε μπορεί να σας οδηγήσει κάποια στιγμή στην επαγγελματική ή επιχειρηματική επιτυχία.

Νοικιάστε το σπίτι σας σε τουρίστες

Πάνω από 500.000 σπίτια σε όλο τον κόσμο νοικιάζονται με την ημέρα από τους ιδιοκτήτες τους σε επισκέπτες μέσω του Airbnb.com. Αν έχετε ένα έξτρα δωμάτιο, ή ένα επιπλωμένο σπίτι που μένει άδειο κάποιες μέρες, ή ακόμα και αν θέλετε να απουσιάσετε από το σπίτι σας προκειμένου να μείνει κάποιος που θα πληρώσει για αυτό, τότε μπορείτε να βγάλετε μερικά χρήματα. Επισκεφθείτε το www.airbnb.com και δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ελκυστικό για τον επισκέπτη, καθώς και πώς διασφαλίζεστε με κάθε τρόπο.

Συντάκτης/copywriter/συγγραφέας

Καθημερινά δημοσιεύονται εκατομμύρια κείμενα στο Internet και η ανάγκη για περιεχόμενο είναι τεράστια. Αν έχετε ταλέντο στη γραφή και γνωρίζετε καλά τη γλώσσα μπορείτε να γράφετε επ’ αμοιβή για οτιδήποτε. Χιλιάδες sites και blogs διψούν για πρωτότυπο περιεχόμενο και διαφημιστικά κείμενα. Ενημερωτικές σελίδες χρειάζονται ρεπορτάζ και συνεντεύξεις. Δεν είναι εύκολο, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και οι απαιτήσεις υψηλές. Θα εκπλαγείτε, όμως, μόλις ανακαλύψετε πόσο μέτριο είναι το επίπεδο των περισσότερων κειμένων και πόσο εκτιμάται εκείνος που θα γράψει κάτι καλό. Βρείτε το ακριβές πεδίο που σας ενδιαφέρει και ξεκινήστε τις επαφές. Δείτε διαθέσιμες δουλειές στο www.peopleperhour.com

Γίνε αγρότης

Όχι, δεν χρειάζεται να αλλάξετε επάγγελμα. Αν έχετε κάποιο εξοχικό με μεγάλο κήπο ή ένα οικογενειακό κτήμα έξω από την πόλη, μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό περιβόλι και να παράγετε προϊόντα που θα τα πουλάτε είτε μόνοι σας σε γνωστούς και συγγενείς, είτε σε ανεξάρτητες λαΪκές αγορές όπως το Farmer’s Republic. Δείτε περισσότερα στο farmersrepublic.gr

Δείτε εδώ τους υπόλοιπους τρόπους

(Πηγή: Fortunegreece.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.