ΔΕΥΤΕΡΑ «ΜΑΛΛΟΝ» Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣΑνακινεί τα σενάρια για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος το απόγευμα στη Βουλή, προκειμένου να υπογράψει μαζί με άλλους υπουργούς την πράξη για την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τα περί αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών ο κ.Στουρνάρας είπε ότι ««η μέρα που θα φύγω θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα».

Ο κ. Στουρνάρας ρωτήθηκε εάν ο ανασχηματισμός θα γίνει τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και απάντησε «μάλλον», ενώ χαμογέλασε όταν ερωτήθηκε αν θα αποχωρήσει από το γραφείο του στην οδό Νίκης.

«Θέλετε να φύγετε;» ήταν η ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφους, για να απαντήσει: «Θέλω και δεν θέλω. Έχω δώσει πολλά στο υπουργείο Οικονομικών».

Σε άλλη ερώτηση εάν θα είναι ο διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, σχολίασε χαμογελώντας: «Ναι. Αλλά θα είναι διαφορετικός ρόλος…»

Σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων Ιουνίου και Ιουλίου, ύψος από 1 δισ. ευρώ η καθεμία, ο κ. Στουρνάρας είπε πως τα περισσότερα προαπαιτούμενα έχουν ήδη ψηφιστεί και ένα – δύο που απομένουν μπορούν να περάσουν από τα θερινά τμήματα της Βουλής.

Νωρίτερα σήμερα ο κ.Στουρνάρας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη, στο Παρίσι με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον εκπρόσωπο του ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν. Την πραγματοποίηση της συνάντησης γνωστοποίησε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ για την πέμπτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Ο κ.Στουρνάρας, ερωτηθείς για την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της έκθεσης, είπε ότι η ελληνική πλευρά υπέβαλε τις παρατηρήσεις της επί του κειμένου, οι οποίες έγιναν δεκτές από το ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγει η έκθεση στη δημοσιότητα, «ακόμα και σήμερα».

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.