Τα παιδιά χωρισμένων γονιών κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν υπέρβαρα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

PAIDIΝορβηγική έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά χωρισμένων γονιών είναι 1,54 φορές πιο πιθανό να γίνουν υπέρβαρα, σε σύγκριση με τα παιδιά που ζουν και με τους δυο τους γονείς.

Οι επιστήμονες, στο πλαίσιο της έρευνας, μέτρησαν το ύψος, το βάρος και την περιφέρεια μέσης 3.166 παιδιών σχολικής ηλικίας από τη Νορβηγία, σύγκριναν τα στοιχεία τους με γνώμονα την οικογενειακή κατάσταση των γονιών τους (αν ήταν παντρεμένοι ή διαζευγμένοι) και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παχυσαρκία ήταν πιο συχνό φαινόμενο μεταξύ των παιδιών, των οποίων οι γονείς ήταν χωρισμένοι.

Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά με χωρισμένους γονείς είναι πιθανό να περνούν περισσότερη ώρα μόνα τους στο σπίτι και να έχουν αυξημένη πρόσβαση σε junk food και ίσως λιγότερες ευκαιρίες να ασκηθούν.

Επίσης, συνήθως ο γονιός που μεγαλώνει μόνος του ένα ή περισσότερα παιδιά έχει λιγότερο χρόνο να μαγειρέψει σπιτικό φαγητό, με αποτέλεσμα να καταλήγει συχνότερα σε παχυντικές επιλογές φαγητού απ’ έξω.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Σόφια.

vita

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.