Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βρετανία: Ένα μωρό πέθανε και 14 κινδυνεύουν απο μολυσμένη παρτίδα ορών

5 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ένα νεογέννητο πέθανε από σηψαιμία σε νοσοκομείο του Λονδίνου και άλλα 14 μωρά αρρώστησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε 6 βρετανικά νοσοκομεία διαφορετικών πόλεων, πιθανόν από μολυσμένο με βακτήριο ορό ενδοφλέβιας έγχυσης.

VRETANIAΟι υγειονομικές υπηρεσίες υγείας της Βρετανίας διεξάγουν έρευνες.

«Πολλά από τα μωρά αυτά ήταν πρόωρα, πολύ ευάλωτα και ένα μωρό δυστυχώς πέθανε. Τα άλλα ανταποκρίνονται καλά στην θεραπεία με αντιβιοτικό», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (PHE).

Σύμφωνα με την PHE, οι περιπτώσεις αυτές «συνδέονται στενά» με παρτίδες ενός υγρού που χορηγείται ενδοφλεβίως στα νεογέννητα για την σίτισή τους.

Οι έρευνες που έγιναν στην επιχείρηση ITH Pharma που παράγει το ύποπτο για την μόλυνση υγρό επέτρεψαν να εντοπιστεί «ένα περιστατικό το οποίο μπορεί να αποτελεί την πηγή της μόλυνσης», σύμφωνα με την υπηρσία δημόσιας υγείας.

Το μωρό που πέθανε την 1η Ιουνίου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο παίδων του Λονδίνου “Guy’s and St Thomas“, όπου η μόλυνση εντοπίστηκε την παραμονή, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, στο οποίο άλλα δύο μωρά έχουν μολυνθεί.

Τα άλλα μωρά που έχουν μολυνθεί νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε δύο άλλα νοσοκομεία του Λονδίνου και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα του Μπράιτον, του Κέμπριτζ και του Λούτον.

onmed

This entry was posted on Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2014 at 18:46 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply