Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απεργίες στη Βραζιλία ενόψει Μουντιάλ

5 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο που φιλοξενεί την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου ψήφισαν απεργία διαρκείας. Διαδηλώσεις και από απόστρατους στρατιωτικούς.

APERGIES BRAZILIAΑπεργία διαρκείας κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο που φιλοξενεί την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Η απεργία που ψηφίστηκε μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για αύξηση 16,5% των αποδοχών τους, θα επηρεάσει 4,5 εκατομμύρια επιβάτες που χρησιμοποιούν το μετρό στην πόλη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου χθες βράδυ πραγματοποιήθηκαν δύο διαδηλώσεις αστυνομικών και του Κινήματος των Εργαζομένων Χωρίς Στέγη (MTST).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο αρχίζει στις 12 Ιουνίου στο Σάο Πάολο, με τον αγώνα μεταξύ Βραζιλίας και Κροατίας και το μετρό είναι το καλύτερο μέσο μεταφοράς για να φτάσει ο κόσμος στο γήπεδο Iτακεράο.

Διαδηλώσεις και από στρατιωτικούς

Γύρω από το στάδιο, σχεδόν 400 απόστρατοι στρατιωτικοί αστυνομικοί διαδήλωσαν χθες βράδυ διεκδικώντας καλύτερες συντάξεις και μισθούς και, ένωσαν τη φωνή τους με 12.000 διαδηλωτές του Κινήματος των Εργαζομένων Χωρίς Στέγη (MTST) που ζητούν την κατασκευή εργατικών κατοικιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε ειρηνικό κλίμα. «Δεν θα ρίξουμε ούτε μία πέτρα στη στάδιο», δήλωσαν μέλη του MTST. Οι διαδηλωτές έξω από το στάδιο φώναζαν συνθήματα κατά του Μουντιάλ και της κερδοσκοπίας στην αγορά ακινήτων, ενώ απέκλεισαν την κυκλοφορία, σύμφωνα με το Estado de Sao Paulo.

Τα μέλη του MTST πραγματοποίησαν τις τελευταίες εβδομάδες πολλές διαδηλώσεις. Στις αρχές Μαΐου είχαν καταλάβει παράνομα υπαίθριο χώρο κοντά στο στάδιο, τον οποίο είχαν ονομάσει «Κύπελλο του Λαού».

thetoc

This entry was posted on Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2014 at 19:48 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply