Εξαλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ με τα σενάρια περί προθυμίας Τσίπρα να συνδιαχειριστεί το θέμα του χρέους.Ο Σαμαράς πρέπει να τον καλέσει στο Μαξίμου,λένε. Δεν συναινεί στην παρούσα οικονομική πολιτική.

samaras-tsiprasΟ ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συζητήσει με την κυβέρνηση για όλα, εκτός από ένα: την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Στη φράση αυτή συμπυκνώνεται εν πολλοίς η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ερώτημα που, συχνά πυκνά τα τελευταία 24ωρα, της τίθεται: «Θα καθόσασταν στον ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση;».

«Να πάει να συναντήσει (σ.σ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) τον πρωθυπουργό, εντάξει να πάει», δήλωνε ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης (σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Real FM), σπεύδοντας να θέσει το -σκληρό- ερώτημα όμως, αν «αυτοί (σ.σ. της κυβέρνησης) έχουν το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να καλέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια εθνικής διαπραγμάτευσης;». Για να προσθέσει, «η μόνη θετική στάση εκ μέρους της κυβέρνησης θα ήταν να καθίσει στην άκρη, να καθίσει στον πάγκο».

Παρόμοιες θέσεις είχε διατυπώσει την περασμένη εβδομάδα  και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, που έλεγε ότι αν κληθεί από τον πρωθυπουργό σε συνάντηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε θα πάει. Διευκρινίζοντας όμως, ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός, που παίρνει «μηδέν» τόσο στην κοινοβουλευτική του παρουσία όσο και στην προσπάθεια συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση. Σοβαρή αλλαγή οικονομικής πολιτικής από την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει, είναι εξάλλου η άποψη και του Δ. Παπαδημούλη.

Συμπερασματικά: για την οικονομική πολιτική δεν έχουν και κάτι να μοιρασθούν, δεδομένου του… χάους που χωρίζει τα δύο κόμματα και τα προγράμματά τους. Αν ωστόσο ο πρωθυπουργός κάνει το βήμα και προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα, τότε εκείνος θα ανταποκριθεί λόγω του θεσμικού ρόλου που έχει. Στάση που από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι μόνο κέρδη θα έχει για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς θα την κάνει περισσότερο συμπαθή στα μάτια συντηρητικών ψηφοφόρων, που θέλουν να υπάρχει επικοινωνία, συνεννόηση μεταξύ των μεγαλύτερων κομμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.